Böyle olur Artvin’in protestosu!


Cerattepe için savaşım verenlere yönelik polisin yapmış olduğu müdahaleler garip bir yöntemle protesto edildi.


Polisin kalabalığı dağıtmak için kullandığı biber gazı kapsüllerinden ağaç figürü oluşturan vatandaşlar kapsüllerin ucuna da kırmızı karanfil taktı. Üstüne kask konulmuş olan ağaç figürüne ise, ‘Fişekler fidana dönmeli yurdumda’ yazılı poster asıldı.


HALKA LİMON DAĞITILDI


Mersin’in Mezitli Belediyesi tarafınca gönderilen limonlar kalabalığa dağıtıldı. Meydana getirilen anonslarla polisin biber gazlı müdahaleleri esnasında gözlerin yaşarmasına karşı limon kullanılabileceği hatırlatıldı.


NUR NEŞE KARAHAN: GAZ BOMBALARI OLAĞAN HALE GELDİ


Eylemde konuşan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Sevinç Karahan, Artvin’de daha ilkin asla yaşanmayan olayların son 15 günde yaşanmaya başlandığına işaret etti, bugüne dek görmedikleri zulüm ve baskılara maruz kaldıklarını söylemiş oldu. Karahan, “Bu il rahatlık ve itimat içinde olmaktan çıktı. Gaz bombaları ve plastik mermiler olağan şeyler haline geldi. En rahat kentte rahatlık ve itimat kalmadı. Çalışmaya başlamadan halka bu küstahlığı reva gören maden şirketinin ileride bizlere neler yapacağını tahmin edemiyoruz. Halka reva görülen bu zülüm ülkedeki çevre dostlarını rahatsız etti ve bizlere destek gösterileri yapılmış oldu. Destek verenlere teşekkür ediyoruz” dedi.


İLDEKİ İDARECİLER BAŞBAKAN’I UMURSAMADI


Başbakan’la yaptıkları görüşmeyi hatırlatan ve kendisine duyarlılığından dolayı teşekkür eden Karahan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Üzüntü verici olan, Başbakan ülke gündemini günlerdir meşgul eden bir mevzuda çözüm bulmak için çaba gösterirken, ilin yöneticileri sayın Başbakanın çabasını adeta yok sayarak ve umursamayarak maden şirketine yer teslimi emek vermesi yapmış, bir hukuksuzluğu örtmek için kamu idaresinin başlangıcında bulunan kişinin verdiği sözü görmezden gelmiştir. Aslına bakarsak bu emek verme Orman Bölge Müdürlüğü’nün daha önceki işlemlerinin hukuka aykırı bulunduğunun itirafı durumunda olup, suçlarının telaşı içinde teslim işlemi yapılmaya çalışılmıştır. En hafifçe deyimle etik olmayan bu emek vermeyi yapanları kınıyor, Artvin halkına yakınma ediyoruz.”


MADEN ŞİRKETİ VE POLİS ÇEKİLMELİ


Başbakan’ın sözüne gore emek verme yapamayacağı ortada olan maden şirketinin Cerattepe’de kalmasına gerek olmadığını ifade eden Karahan, “Maden şirketinin çekilmesini istiyoruz. Gene maden şirketinin bekçiliği icra eden 7 ilden gelen polisinde çekilmesini talep ediyoruz. Artvin’in başka şekilde normalleşmesinin imkanı yoktur. Ülkede birçok güvenlik problemi varken jandarma güçlerinin dağın başlangıcında çalışmayan bir şirketi beklemesi kamu kaynaklarının da heba edilmesi anlama gelir. Maden şirketinin oradan çekilmemesi bir güvenlik sorunudur” ifadelerini kullandı.


MADENDE ÇALIŞAN ARTVİNLİLERE SESLENDİ


Cerattepe’yi canları pahasına korumayı sürdüreceklerini vurgulayan ve maden şirketinde çalışan bazı Artvinlilere seslenen Karahan, “Maden şirketinde ekonomik sıkıntılar sebebiyle çalışmak durumunda kalan Artvinlilere seslenmek istiyoruz. Çalıştığınız şirket yasadışı olarak Cerattepe’ye çıkmak istediğinden biz günlerce ağır bir kimyasal gaz ve plastik mermi ile karşı karşıya kaldık. Zalimin yanında saf tutmak size yakışır mı? Sokaklarında özgürce gezdiğiniz, dostluklar kurduğunuz bu ilde başınız dik gezebilecek misiniz? Kendi geleceğinizi karartmaktan vazgeçin, gelin yanımızda durun ki bu zulmü beraber atlatalım. Demokratik tepkimiz ve mücadelemiz sürecektir. Cerattepe bizim yaşam alanımızdır ve mücadelemiz yaşamsal bir hakkın savunulması içindir. Bu savaşım mukaddes bir hak arama mücadelesi olarak kesinlikle zaferle neticelenecektir” diyerek açıklamasını noktaladı.


TBB ÇEVRE VE KENT KOMSİYONU ÜYELERİ ARTVİN’DE


Ayrıca basın açıklamasına Türkiye Barolar Birliği (TBB) Çevre ve Şehir Hukuk Komisyonu Başkanı Ali Arabacı ile üyeler Eralp Atabek, Erol Çiçek ve Yakup Okumuşoğlu’ da destek verdi. TBB Çevre ve Şehir Hukuk Komisyonu Başkanı Ali Arabacı davanın davacısı olacaklarını belirterek, Artvin halkının yanında olacaklarını beyan etti.


ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ KENDİNİ YALANLADI


Ayrıca, dün telefonla görüştüğü DHA muhabirlerine maden şirketine yer tahsisi ile ilgili olarak, “Orman Genel Müdürümüz bizlere ilk gün kamuoyuna açıklamamızı söylemiş oldu fakat Vali Bey’in talimatı sebebiyle kağıt üstünde meydana getirilen yer tahsisi işlemini kamuoyuna açıklamadık” diyen Artvin Orman Bölge Müdürü Sedat Ecevit, akşam saatlerinde yazılı izahat ile bunu yalan olduğunu beyan etti. DHA


Haber Kaynağı: Sözcü



Böyle olur Artvin’in protestosu!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder