Davutoğlu’ndan çok konuşulacak açıklama!


ANKARA-SÖZCÜ

Davutoğlu ” Biz çözüm süreci bağlamında adım atarken, bazıları ülkenin dağlarına ve ilçelerine yığınak yapmak ile meşguldü. Hatta şu anda parlamentodaki bir milletvekili otomobilinin arkasına tabanca koyup taşıdı” dedi.



Davutoğlu isim vermese de kulislerde bu milletvekilinin HDP’li F. olduğu konuşuluyor. Bu vekil hakkında PKK’nın Suriye’den getirip Türkiye’ye soktuğu silahları otomobiliyle taşıyıp, örgütün Suruç yapılanmasına teslim etmiş olduğu iddia ediliyor.


MÜLTECİ AÇIKLADI

Güvenlik ve MİT’e yansıyan danışma raporlarına gore Suruç’ta bir süre ilkin sığınmacı M.M.A adlı tabanca kuryesi yakalandı.  Sığınmacı M.M.A güvenlik ifadesinde ”Suruç’ta Cemal adlı bir tanıdığım beni Ceylanpınar’a gönderdi. 0544 … numaralı telefonu arayarak telefonun sahibiyle buluşmamı ve onun aracı ile gidip 2 çanta alıp getirmemi söylemiş oldu. Buluştuk ve siyah Audi bir otomobille gittik. Arabadaki kişinin milletvekili bulunduğunu öğrendim, çantaları almaya gittiğimde ise yakalandım” dedi. Güvenlik tutanağında da ”Kişi, kendisine gösterilen HDP milletvekili F…’yi fotoğrafından teşhis etmiştir.”  denildi.


Kurye M.M.A’nın 27 Ocak günü yakalandığı ve beraberindeki çantalardan, 15 tane el bombası gövdesi, 20 tane F1 Fünye Grubu, bir tane gece görüşü dürbünü ve buna ilişik aparatlar, 1 tane Glock tabanca ile buna ilişik jarjör ile jarjör içinde 9 mm çapında 11 (onbir) tane mermi ve iki telsizi çıktı.


Haber Kaynağı: Sözcü



Davutoğlu’ndan çok konuşulacak açıklama!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder