KKTC"de kürtaj skandalı


KKTC’de kürtaj skandalı


Bir çok Türkiye’den olan ve hamileliği 7 ayı aşmış bayanların kürtaj edilmiş olduğu hastane sıhhat bakanlığının direktifiyle polis tarafınca kapatıldı.


Meydana getirilen tahkikatta 7 ila 7 buçuk aylık olduğu tahmin edilen 5 çocuğun Girne haricinde bir arazide gömülü kalıntıları bulunmuş oldu. Soruşturma derinleştikçe fetus sayısının artacağından kaygı ediliyor.Polisin istihbaratı değerlendirerek Girne’de etkinlik gösteren Ada hastanesine yapmış olduğu baskında, 2 buçuk aylık yasal kürtaj süresini aşan oldukça sayıda kadının 3 yıldan beri kürtaj edilmiş olduğu belirlendi.Soruşturma derinleştirildikçe, skandalın boyutları da giderek büyüdü. Ada hastanesinde bir çok Türkiye’den gelen bayanların 7 buçuk aylık bebeklerinin bile kürtajla yaşamına son verildiği ortaya çıktı.Polis soruşturmasında, beşinin 7 ila 7 buçuk aylık olduğu belirlenen 9 fetüs bulunmuş oldu. Kürtaj şebekesinin Türkiye’den hamileliği ilerlemiş bayanları Kıbrıs’a getirerek hamilelik evresine bakılmaksızın bunlara Ada hastanesinde yasadışı kürtaj uygulanmış olduğu belirlendi.Vakayla ilgili olarak hanım doğum uzmanı tabip Fahri Karagözlü ile Ada hastanesinin sahipleri tabip Mehmet Ali Tunçbilek ile tabip Verda Tunçbilek ile 5’i sıhhat görevlisi 10 şahıs tutuklandı. Zanlılar suçlarını itiraf etti. Soruşturma ilerledikçe şebekenin Türkiye bağlantılarının da ortaya çıkacağı ve tutuklamaların devam edeceği belirtiliyor.



Kaynak: NTV


Haberin Devamı

KKTC"de kürtaj skandalı
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder