RTÜK’te AKP-MHP ittifakı!

Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA


TRT’de, Atatürk’e yönelik “firavun” benzetmesini “ifade özgürlüğü” sayarak ceza vermeyen RTÜK’teki AKP-MHP ittifakı, IŞİD’te de ortaya çıktı. TRT’de yayınlanan bir programda Suruç Katliamı’nı yapan IŞİD’i “mantıklı” bulan ifadeler de “özgürlük” olarak değerlendirildi ve ceza verilmedi.


Suruç Katliamı’nın yaşandığı 20 Temmuz’da TRT ekranlarına gelen “Pazartesi Sendromu” adlı program, HDP’nin şikayeti üzerine RTÜK gündemine geldi. 33 gence mezar olan Suruç Katliamı’nı “IŞİD açısından mantıklı“ bulan program, AKP’li 4 üyeye, MHP’li 2 üyenin destek vermesi sonucu cezasız kaldı.


DANIŞMANIN PROGRAMI


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı Mücahit Küçükyılmaz’ın sunduğu programa katılan Murat Yılmaz adlı araştırmacı, IŞİD’in bu katliamını “mantıklı” bulan şu sözleri sarfetmişti:


“Bugünkü saldırının bir sebebi de, PYD’nin Suriye’de yapıp ettikleridir. DEAŞ’la çatışması yüzünden bugün Suruç’ta bomba patladı ya da Diyarbakır’da bomba patlamıştı. Bu şimdi söylenmiyor ama, meselenin DEAŞ’ın Türkiye’de eylem yapmasının bir sebebi bu. Bana kalırsa bu olmasa da yapacaktı, çünkü mantığı bu.”



RTÜK’te AKP-MHP ittifakı!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder