Tuğrul Türkeş’ten Tayyip savunması

MHP’den istifa ederek AKP adayı olan Tuğrul türkeş, 40 yıllık AKP’li gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı savundu. NTV yayınında konuşan Türkeş, Devlet Bahçeli’nin Erdoğan eleştirilerine cevap verdi. Tuğrul Türkeş, “Şartlardan biri Cumhurbaşkanını fanusa koyacağız. Japon çiçeği mi bu nasıl fanusa koyacaksın” dedi. İte Tuğrul türkeş’in tartışma yaratacak açıklamaları…


MHP’NİN KOALİSYONA HAYIR DEMESİ


E gir koalisyona sen durdur. Sen burayı sayfiye yerim zannediyorsun. Şimdi reklam olmasın ama ben girdiğimden bu yana ondan önce konuşlan laflara bakın ben girdikten sonra konuşulanlara bakın. Bunu bir tek Tuğrul Türkeş yapabiliyorsa tabanda koalisyon yapılmaması nedeniyle tepki var. Panikle, dağılmayın söz bu sefer koalisyon yapacağız mesajıdır.


17-25 ARALIK


17-25 Aralık’ın koalisyon protokolüne yazılmayacağını, bunun bir meclis işi olduğunu bilmesi gerekir. Hükümetin görevi midir bu? Hayır…


BAHÇELİ’NİN ERDOĞAN HAKKINDA AÇIKLAMASI


Şartlardan biri Cumhurbaşkanını fanusa koyacağız. Japon çiçeği mi bu nasıl fanusa koyacaksın. Halk tarafından seçilen herkes konuşur. Sayın bahçeli ve arkadaşlarım bunu çok iyi, bilirler bilmiyorlarsa da bilmeliler. Sen hiç kimseyi fanusa koyamazsın. Bir kere hürriyeti tahdittir. Sen istersen fanusta yaşarsın ama sen kimseyi fanusa koyamazsın.

Halkın seçtiği herkes konuşmak zorunda.


ÇÖZÜM SÜRECİ YENİDEN BAŞLARSA?


Varsayım üzerine konuşmam. Şu andaki gidişat iyi. Sayın cumhurbaşkanının çizdiği yol nettir. Benim Sayın Bahçeli’ye 10 sayfalık mektubum var Öcalan’ın idamının ertelenememesi konusunda. Bir kopyası kendisindedir. Bir kopyası bendedir. Kendileri buna rağmen 7,5 saatlik toplantının neticesinde ikna olduğunu söyleyip ya hükümetten çekilmesi lazımdı ya da infaz erteleme kararının altına imza atmaması lazımdı. Teröristler itlaf edilmeye çalışılıyor. Bunun yanında kravat takıp ben adamım diyenlere de aklını başına al deniyor.


İMRALI İLE GÖRÜŞÜLMELİ Mİ?


Anayasal hak bağlamında herkesin kendisinin bütün haklarının verildiği ve kendisinin anayasada karşılık bulduğu hem yükümlülük hem de hak olarak bir kriterin getirilmesi lazım. Herkesin kendisini bulduğu bir anayasa bu işin çözümüdür.


BAHÇELİ’NİN 5. PARTİ AÇIKLAMASI


Türk siyasetinde 5. parti lafını saygıdeğer Bahçeli söyledi. Demek bildiği bir şey var. Hiçbirimizi bilmiyoruz bir tek sayın Bahçeli biliyor. Sayın Gül’e yakın şahsiyetler MHP’den meclise neden taşınıyor. Buna bakmak lazım. Biz bu partiyi iktidar yapamayacağız bari başka parti icat edelim diye bir gayret var sanıyorum.


SEÇİMDEN SONRA NE OLACAK?


1 Kasım sonuçlarını görmeden 2 Kasım’da ne olacağını söyleyecek bir babayiğit yoktur. Birisi çok iyi saz çalabilir. Menemen de yapabilir. Hatta eşinin desteğiyle kabak dolması da yapabilir. Ama kandilden haber geldiğinde kalk oradan dediğinde abi sabaha kadar durayım diyemiyorsa orada bir yönetim problemi vardır. Saz çalmasına kimse bir şey demiyor. 2 tane beyefendi adam seçim hükümetinde görev aldılar. Kandil “kalk oradan” dedi. İzin istediler HDP genel merkezine gittiler.


Bir siyasi partinin üst yönetiminin otoritesi kendisinde olmalıdır. Eğer onlarda bir otorite yoksa bunlarla görüşmeyi ben kendi payıma doğru bulmam. Toplumsal tansiyonu düşürmek noktasında AKP’nin üzerinde büyük sorumluluk vardır. Toplumsal olarak bu tansiyonun düşürülmesi lazım. 20 ayda 4 seçim yapıldı. 1 Kasım’dan sonra ama iktidarda ama muhalefette bütün siyasilerin üzerine düşen görev toplumda bütün tansiyonu düşürmesi gerekir.


KOZA – İPEK GRUBUNA KAYYUM ATANMASI


Umuyorum ki 1 kasım birçok yapı açısından yeni bir dönemin başlangıcı olsun. Gazetelerden takip ettiğim dışında bende özel bir bilgi yok. Bu konu fazla bilgimin olmadığı bir konudur. Kanunen atanmış bir kayyuma karşı didişmeyi doğru bulmuyorum. Basına hukuk da siyasi iktidar da itidalli davranmalıdır ama basın da sorumluluğunun bilincinde olmalıdır.



Tuğrul Türkeş’ten Tayyip savunması
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder