Mujica, Cumartesi Anneleri’ne destek verdi

“Cumartesi Anneleri” olarak bilinen kayıp yakınları 553′ncü kez Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Eyleme  CHP’nin davetiyle İstanbul’da bulunan Uruguay eski Devlet Başkanı Jose  Mujica da destek verdi.


MUJİCA ÇİFTİ MEYDANDA 10 DAKİKA KALDI


Mujica ve eşi meydana CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile birlikte geldi. Mujica çifti, alanın kalabalık, oturulacak alanların sıkışık olması nedeniyle alanda fazla kalmadı. Yaklaşık dakika burada ayakta bekleyen Mujica çifti, basın açıklamalarına kalmadan alandan ayrıldı. Yakınları kaybolan aileler burada adalet çağrısı yaparken, aileler adına basın açıklaması okundu. Cumartesi Anneleri’nin hemen arkasına oturan Selahattin Demirtaş, ‘Abdulkerim Yurtseven’in resmini elinde tutarak basın açıklamasını dinledi.


DEMİRTAŞ:KİMSE EVİNDE OTURMASIN


Eyleme HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da destek verdi. Yarın yapılacak seçimlerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Selahattin Demirtaş, son yıllarda yapılacak seçimler içerisinde en yüksek katılımlı seçimin olacağı tahmininde bulundu. Seçmenlere sandığa gitmesi yönünde çağrıda bulunan Demirtaş, “Kimse evinde oturmasın.  Yarın Pazar ve bizlerin eline verilecek olan o küçücük mühür, çocuklarımızın ve torunlarımızın nasıl bir ülkede yaşayacağıyla ilgili önemli bir araçtır. Her zaman elimize bu fırsat geçmiyor. Seçimi, sandığı önemseyin ve lütfen 1-2 saatinizi ayırın. Geleceğimiz, aydınlık yarınlarımız için sandık başına gidip oy kullanın. Geleceğimizi yeniden kurmanın diktatörlükle demokrasi alanında  tercih yapmanın tarihsel fırsatıdır önümüzde duruyor. Katılım açısından bir rekor kırabilmeliyiz. Yarın demokrasi adına büyük bir kazanım olacağını barış ve demokrasi isteyenlerin yarın sandıktan daha güçlü, umutlu çıkacağını düşünüyoruz” diye konuştu. (DHA)


İLGİLİ HABER



Mujica, Cumartesi Anneleri’ne destek verdi
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder