‘Tüm engeller aşıldı’

Türkiye Binicilik Federasyonu’nun organize ettiği resmi yarışların bir simülasyonu niteliğinde olan etkinlikte, genç biniciler engelleri birer birer geçerken, izleyiciler de ılık bir sonbahar gününde hoşça vakit geçirdi.


Kemerburgaz’da, 2008 yılından beri her seviyede biniciye eğitim ve at pansiyonu hizmeti veren Alkuzu At Çiftliği’nin organize ettiği “Cumhuriyet Bayramı Çalışma Parkuru” 29 Ekim Perşembe günü gerçekleştirildi.


“Mitsubishi Motors’un” ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve yaklaşık 300 kişinin takip ettiği etkinliğe, at kulüplerinden 60 binici 35 at ile katıldı.


Türkiye Binicilik Federasyonu’nun organize ettiği resmi yarışların bir simülasyonu niteliğinde olan etkinlikte, engel atlamaya yeni başlamış biniciler yine resmi kıyafetleri ile hakemler karşısında yarış kurallarını tekrarlama ve uygulama fırsatı buldu.


Sırık engellerden, yüksekliği 110 cm’ye ulaşan mâniaların yer aldığı parkurda, genç biniciler atlarıyla yarış heyecanlarını üzerlerinden atmaya çalıştılar. Lezzetli ikramların sunulduğu etkinlik boyunca engel atlama sporuna gönül veren izleyiciler de, ılık bir sonbahar gününde hoşça vakit geçirdiler. Etkinliğin sonunda parkura katılan binicileri teşvik için para ödülü, madalya ve kupaları verildi.


Cüneyt Alkuzu: “Binicilik sporunu başta çocuklar olmak üzere sevdirmeyi amaçlıyoruz”


Alkuzu At Çiftliği Sahibi ve Binicilik Hocası Cüneyt Alkuzu, Avrupa’da binicilik sporunun yaygın olduğu ülkelerde, yeni binicilerin ve genç atların resmi yarışlara hazırlık deneyimini artırmak üzere “Çalışma Parkuru” organizasyonları gerçekleştirildiğini kaydetti.


Alkuzu Çiftliğinde bu etkinliği gerçekleştirmekten binicilik sporu adına büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Cüneyt Alkuzu, “Bu tür etkinliklerle Türkiye’de çiftlikler arası başlatılan eğitimler aracılığıyla lisanslı binici sayısını artırmayı, binicilik sporunu başta çocuklar olmak üzere topluma tanıtmak ve sevdirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.


Alkuzu Çiftliği:


Kemerburgaz kaynak suları, yeşil ormanları ve temiz havası ile İstanbul’un az kalmış doğal alanlarından bir tanesi. 47 dönüm arazi üzerinde bulunan Alkuzu Çiftliği ise Kemerburgaz’daki doğal yaşamın, hayallerin ve gerçek biniciliğin adresi. 26 yıldır Alkuzu ailesine ait olan çiftlik yıllardır süt mandırası olarak kullanıldı, üzerinde büyük baş hayvancılık ile uğraşıldı. Ancak 15 sener yiyecek & içecek sektöründe çalışan ama her fırsatta sabahın erken saatlerinde koşup çiftlikteki atları ile ilgilenip, arazide at binen Cüneyt Alkuzu, 2008 yılında çocukluğundan beri hayalini kurduğu ve sevdiği atları ile birlikte olmak için profesyonel iş hayatına son verip yeni bir hayalin peşinde koşmaya başladı. Alkuzu Çiftliği, herkesin, her kesimden, her gelirden insanın içinde gerçek doğa sevgisi olanların bir arada olacağı, kapalı, nitelikli ve özel bir “At Çiftliği Projesi” olarak yoluna devam ediyor.



‘Tüm engeller aşıldı’
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder