AKM’de 29 Ekim töreni

Cumhuriyet’in 92. kuruluş yıldönümü kutlamaları devlet erkanının Anıtkabir ziyareti ile başladı. Aslanlı Yol’da yürüyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümet yetkilileri, siyasi parti liderleri, üst düzey askeri ve sivil erkan Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulundu.  Erdoğan, ardından özel deftere düşüncelerini yazdı.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Anıtkabir’de düzenlenen törene cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Konuşmalarında ‘’Gazi Mustafa Kemal’’ hitabını kullanan Erdoğan, Anıtkabir özel defterine ‘’Aziz Atatürk’’ diye yazdı.


Törende, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Bakanlar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, bazı siyasi parti temsilcileri, yüksek yargı başkanları da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Erdoğan, ardından Misak-ı Millî Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı ve deftere şunları yazdı:


‘’Aziz Atatürk, Milletimizin istiklali ve istikbali için şahlanışının tecelligâhı ve sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin ilan ettiği Cumhuriyetimizin 92. Yıl dönümüne ulaşmış olmanın mutluluğu içindeyiz.

Bölgemizde tarihi olayların cereyan ettiği bir dönemde, kuruluş yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizi tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri çerçevesinde ilelebet yaşatmanın azim ve kararlığı içinde olduğumuzu bu vesile ile bir kez daha ifade ediyorum.

Ülkemizin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan zat-ı alinizin bizlere bıraktığı emanet olan Cumhuriyetimizi, doğrudan halkın oyuyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı sıfatıyla daha da yükseltmek, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

92 yıl sonra bir kez daha ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği, devletimizin bekası için gerektiğinde gözlerini kırpmadan ölüme giden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi saygıyla yad ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Ruhunuz şad olsun.”


 



AKM’de 29 Ekim töreni
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder