Camiye 12 bin TL elektrik borcu

KAMİL ELİBOL/ANKARA


Çayyolu’nda lüks kafe, restoran ve barların bulunduğu Park Caddesi’ndeki Yunus Emre Camii, 12 bin TL’lik elektrik borcu yüzünden sıkıntıya düştü. İmam Ahmet Tufan cemaatten ve hayırsever vatandaşlardan bağış yapmalarını istedi.


Üç yıl önce Ankara’nın Etiler’i olarak bilinen Park Caddesi’nde hizmete açılan Yunus Emre Camii astronomik elektrik faturası ile karşı karşıya kaldı. Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., üç yıllık aydınlatma, yerden ısıtma ve klima tüketimi nedeniyle camiye 12 bin liralık elektrik faturası gönderdi.


DİYANET ÖDEMEDİ


Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sadece camilerin aydınlatma giderini karşılaması yüzünden iş başa düştü. Caminin imam hatibi Ahmet Tufan ile cemaat borcu ödeyebilmek amacıyla kolları sıvadı.

Faturada aydınlatma ile ısıtma ve klima harcamalarının ayrı ayrı gösterilmemesi yüzünden Diyanet’in camiye yardımda bulunmadı. İmam ve cemaat dağıtım şirketi ile görüşüp 12 bin TL’lik elektrik borcunu 8 taksite böldürüp yapılandırdı.


6 BİN TL ÖDENDİ


Cemaatten toplanan bağışlarla borcun 6 bin TL’lik bölümü ödendi. 6 bin liralık kalan borcun ödenmemesi halinde caminin elektriğinin kesilecek. Camii imamı Ahmet Tufan, cemaate elektrik borcu hakkında bilgi verip, bağış yapmalarını istedi. İmam, “6 bin lira kalan elektrik borcumuzu ödeyebilmemiz için cemaatten ve hayırsever vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Gönlünüzden koptuğu kadar yardım edin” dedi.



Camiye 12 bin TL elektrik borcu
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder