Guardian: Cumhuriyet tarihinde basına yapılan en büyük darbe

İngiliz Guardian gazetesi, Kanaltürk ve Bugün TV’nin yayınlarının kesilmesiyle ilgili yayımladığı haberde, seçim öncesi Türkiye’de medyanın, Cumhuriyet tarihindeki en ağır baskı ile yüzleştiği yorumunu aktardı.


Haberde, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a muhalif gazeteciler görevden alınıyor, hatta saldırıya uğruyor. Muhalefet yanlısı yayın kuruluşlarına baskınlar yapılıyor. Gözlemciler, bunu Ankara’da değişim ve hesap verilebilirlik isteyenlere yönelik bir yıldırma girişimi olarak niteliyor.” denildi.


DEMİRTAŞ’IN POPÜLARİTESİ ARTTI


Kayyum atamasının ardından görevden alınan Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros, Guardian’a yaptığı açıklamada “Bu Türk tarihinde basına yönelik en büyük darbedir.” ifadelerini kullandı. Gazete, yapılan baskın sırasında Toros’un Bugün TV’nin ana kumanda odasından polisin zorla çıkardığını ve yayının kesildiğinin altını çizdi. Haberde, 7 Haziran seçiminin ardından sandıklardan koalisyon sonucu çıkmasına rağmen AK Parti ve ana muhalefet CHP arasında bir uzlaşma sağlanamadığı hatırlatıldı. Ayrıca gazete, 17-25 Aralık yolsuzluk iddiaları nedeniyle AK Parti’nin desteğinin azaldığına fakat HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ise popülaritesinin arttığına değindi.


HÜKÜMET MUHALİFLERİ SUSTURMAYA ÇALIŞIYOR


Haberde, “Gazeteciler, AK Parti’yi muhalefetle işbirliği yapmaya zorlayabilecek seçimler öncesinde hükümetin muhalifleri susturmaya çalıştığını söylüyor.” ifadelerine yer verilirken, gazeteye konuşan Tarık Toros’un ise seçim sonrası tek parti iktidarının felaketle sonuçlanacağını, Erdoğan gibi düşünmeyenlere yönelik saldırıların devam edeceğini ve Türkiye’nin bu şekilde karanlık bir döneme gireceğini belirttiği aktarıldı.


İLGİLİ HABER



Guardian: Cumhuriyet tarihinde basına yapılan en büyük darbe
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder