Romeo ve Juliet İstanbul’da

William Shakespeare’in yüzyıllardır değerini ve güncelliğini koruyan başyapıtlarından biri olan Romeo & Juliet; hüznün ve romatizmin duygularını tüm derinliğiyle harekete geçiren müzikleri ile ölümsüz aşk’ı Toshiba  sponsorluğunda 3-8 Kasım tarihlerinde ve sadece 8 eşsiz performansla Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sahneleyecekler… Shakespeare’in ölümsüz eseri, bu yeni yorumda 25.948 kelime kullanılarak; Giuliano Peparini’nin özgün rejisi, Gérard Presgurvic’in besteleri ve Vincenzo Incenzo’nun sözleri ile bir kez daha hayat buluyor. Yüzyıllar önce Verona’da yaşanan bu aşk hikayesi Romeo & Juliet, İtalyan David Zard’ın modern yorumu ve 3 boyutlu dijital sahne düzenlemesiyle bir kez daha romantik rüzgârlar estirecek.


Ölümsüz Aşka adanmış bir ilahi; Romeo & Juliet aşkına şahitlik etmek için son 1 hafta… Romantik İtalyanlar 270 den fazla kostüm…13 tır dolusu dekor… sahne üstünde 45 sanatçı ile İstanbul’da Aşk rüzgarları estirmeye geliyorlar! İtalya’da 8 ay içinde 400 bini aşkın izleyici tarafından ayakta alkışlanan ve 45 sanatçının rol aldığı gösteri; müziği, sözleri, kusursuz koreografisi ve yönetmenliği ile “güzelliğe ve farklılığa adanmış bir ilahi” olarak değerlendiriliyor. 270’ten fazla kostümün sahneye taşındığı ve 23 farklı sahneden oluşan oyunun sahne arkasında; 40 teknisyen, 6 kişilik iletişim ekibi ve 15 kişilik yapım ekibi görev yapıyor. 13 tır dolusu dekor, kostüm ve teknik malzeme ile İstanbul’a gelecek olan Romeo & Juliet, daha önce hiçbir gösteride kullanılmamış 3 boyutlu dijital sahnenin yanı sıra projeksiyon ve video mapping teknolojisiyle izleyenleri büyülüyor.



Romeo ve Juliet İstanbul’da
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder