Sinemanın Şoför Nebahat’i Sezer Sezin , yoğun bakımda…

Ünlü oyuncu Sezer Sezin yoğun bakıma kaldırıldı. Yeşilçam’da adını Şöför Nebahat filmiyle duyuran ve ardından yıldızı parlayan 1929 doğumlu Sezer Sezin yoğun bakıma alındı.

Sezer Sezin kimdir?

Yenibosna Safa Hastanesi’nde yoğum bakımda yaşam savaşı vermektedir.

25 Ekim 1929′da İstanbul Eyüp’te doğdu. Asıl adı Mesrure Sezer’dir. İlk ve orta öğrenimini Eyüp’te tamamladı. Tiyatroya olan ilgisi sebebiyle o yaşlarda bale dersleri almaya başladı.

1945 ses opereti içinde Atilla Revüsü bale grubuna katıldı. 1 yıl sonra Vedat Örfi Bengü’yle birleşerek Sezer Tiyatrosu’nu kurdu. Sinemaya 1944’te Hürriyet Apartmanı, 1945 Köroğlu ve Yayla Kartalı filmlerinde küçük rollerle başladı.

Asıl çıkışını 1946’da Erman Kardeşler’in şirketine Damga filmiyle yaptı. Sanatçı Ömer Lütfi Akad yönetmenliğinde başrol oynadığı ‘Vurun Kahpe’ye adlı film ile adını duyurdu. Ardından Arzu ile Kamber, Tahir ile Zühre filmleri için 6 ay Bağdat’ta kaldı. Ömer Lütfi Akad, Atıf Yılmaz, Semih Evin, Memduh Ün gibi yönetmenleri sinemaya kazandırdı.

1955’de yılın en iyi başarılı kadın oyuncusu ödülünü aldı. 1959’da Metin Erksan’ın yönetiminde Şöför Nebahat filmini çekerek türk izleyicisinin gönlüne taht kurdu.

1965’de İzmir Fuarı’nda En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü aldı.

1967 yılından itibaren sinemadan uzaklaştı.

1984 21. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Onur Ödülü

1993’de 12. İstanbul Film Festivali Jüri Onur Ödülü almıştır.

Agah Özgüç bundan bir süre önce bir röportajında Sezer Sezin’den bakın nasıl bahsetmişti…

Haber Kaynağı: Sözcü


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder