Davutoğlu: Albinolara sahip çıkacağız

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin Tanzanya’da yaşayan albino hastaları için gerekli tüm insani yardımı yapacağını bildirdi.


BU BİR İNSANLIK GÖREVİDİR


Davutoğlu, Tanzanya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Bernard Membe’yle görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında, Doğu Afrika’da önemli bir sorun olan “albinoların dramı”na değinerek, “Albinolar bizim kalbimizdedir. Onlara yardım etmek bizim asli görevimizdir. Yanlış inançlar sonucunda Albinoların toplumdan baskı görmesi ve dışlanmasına karşı Türkiye, Tanzanya’da albinolar için bir kompleks kuracak. Buradaki Büyükelçimiz ve eşi, bu kompleks için çalışıyor. Albinoları koruyacağız. Hepimiz bu şekilde doğabilirdik. Albinoları korumak sadece bizim değil tüm insanlığın görevidir. İnsanların nasıl doğduğuna, insanlar karar veremez” dedi.


“TÜRKİYE OLARAK ALBİNOLARA YARDIM EDECEĞİZ”


Çocukların dünyanın her yerinde aynı olduğunu dile getiren Davutoğlu, “Çocuklar her zaman aynıdır, masumdur. Tanzanya’daki albinolar, Tanzanya’nın olduğu kadar, bizim ve insanlığın çocuklarıdır. Albinolar için ne gerekiyorsa yapmak vazifemizdir. Türkiye, Albinolara için her türlü yardıma hazırdır ve yardımlarımızı artırarak devam edeceğiz” diye konuştu. Davutoğlu, albinolara yapılan saldırıların ve yanlış inanışın insan haklarına aykırı olduğunu da vurguladı.


Tanzanya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Membe de Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Türkiye’ye, albinolara gösterdiği özel ilgiden dolayı teşekkür etti.


ALBİNO NEDİR?


Albino hastalığı, vücutta melanin pigmentinin eksikliği nedeniyle oluşan bir genetik bozukluk olarak tanımlanıyor. Hem anne hem de babanın albino geni taşıması ve bu çekinik genlerin bir araya gelmesi durumunda albino bir çocuk dünyaya gelebiliyor.Albinolar, sanılanın aksine görme bozuklukları dışında diğer insanlardan farklı, ciddi sağlık sıkıntıları yaşamıyor ancak vücut yapıları nedeniyle gerekli ihtimam gösterilmediği takdirde cilt kanseri riskleri artıyor.


Bölgede “Afrika’nın yetim çocukları” olarak bilinen albinolar bir çok Afrika ülkesinde dışlanıyor. Albinoların “cesetleri ve bazı organlarının büyücülükte kullanması” onları Afrikalı kabilelerin hedefi haline getiriyor.


Tanzanya Hükümeti albinoları koruma altına alırken çocukları da yetimhaneye kabul ediyor.


Kaynak: AA


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder