‘Uluslararası fahişeler günü’ne hazırlanıyorlar

Dünyada yaşamlarını seks işçisi olarak devam ettiren kadınların yaşam koşullarına dikkat çekmek ve iş yaşantısında her türlü ayrımcılıkla mücadele etmek amacıyla her yıl geleneksel olarak kutlanılan ‘Uluslararası Fahişeler Günü’ (International Sex Worker’s Day) 2 Haziran’da Almanya’nın Bochum kentinde kutlanacak.

2 Haziran 1975 yılında Fransa’nın Lyon kentinde polisten kaçarak St. Nizier Kilisesi’ne sığınan 100′e yakın kadin fahişenin yaşam koşullarına dikkat çekmek amaciyla Uluslararası Fahişeler Günü 2 Haziran 1976 yılından beri her yıl kutlanıyor.

Federal İstatistik Dairesinin verilerine göre Almanya’da fuhuş sektörünün Yıllık cirosu 15 milyon euroyu buluyor. 2002 yılında çıkarılan bir yasayla hayat kadınlarının çalışma koşullarına İyileştirmeler getirildi. Bu yasayla birlikte genelevlere yasal işletme statüsü verildi. Dolayısıyla hayat kadınları sigorta gibi birçok sosyal haktan yararlanabiliyor. Federal İstihdam Dairesi verilerine göre Sosyal sigortaya kayıtlı seks işçi sayısı sadece 44.

İsveçte para karşılığı cinsel ilişkiye girmek 1999 yılından beri cezaya tabii. Ancak diğer yandan hayat kadınlarına yönelik taciz ve tecavüz olaylarının Sayısının 1999′dan beri hızla arttığı kaydediliyor.

Haber Kaynağı: Sözcü


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder