Erdoğan’ın miting günü cami karşıtları eylemde

Demokrasinin işlediği ülkelerdeki, tüm kentlerde hemen her gün bir grup böyle eylemler düzenliyor. AKP ve yandaş medya, bunların tümümün Tayyip Erdoğan’a karşı bilinçli olarak düzenlendiğini iddia etse de, gerçekler tam tersi ve tüm eylemler için farklı tarihlerde bildirimler yapılıp, yer için izinler alınmış durumda. Erdoğan’ın konuşma yapacağı salona yakın tek toplantı var, o da siyasi değil, “Temiz futbol” toplantısı.

EYLEMLER, GÜZERGAH VE AMAÇLARI ŞÖYLE:

1) Erdoğan’a karşı olan tek eylem, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun düzenlediği eylem olacak. Buna Sosyal Demokrat Birlikleri de destek veriyor. Ayrıca Sol Parti, “Bizim eylemden sonra oraya da destek vereceğiz” dedi. Eylemin saati 13.00- 18.30 arası.

2) Anlayış Partisi toplantısı. Saat 09.00 ile 13.00 arası. Erdoğan’la hiç bir ilgisi yok. Tamamen kendi partilerini tartışıyorlar.

3) PRO -Köln. Sağcı grup. Köln’le ilgili şehir politikalarını beğenmiyorlar, camilere karşı çıkan bir oluşum. Saat 15.00′te toplanacaklar. Erdoğan’la bir ilgisi yok. Her hafta eylem yapıyorlar.

4) Sol Parti toplantısı. Alman Sol Parti, kendi iç politikaları için toplantı yapıyor. Toplantı saati 10- 13.arası. Bazı üyeler, toplantıdan sonra AABF’ye destek verecek.

5) Filistinli tutsaklarla dayanışma toplantısı. Saat 16.00 ile 19.00 arası.

6) Bisiklet sürücülerinen caddalerdeki araç trafiğine karşı eylemi. Bisiklet sürecekler. Saat 12.00 ile 14.00 arası. Erdoğan’la bir ilgisi yok.

7) Occupy-Protest Camp eylemi. Küreselleşme karşıtları. 10.00- 21.00 arası toplantı yapıyorlar. Erdoğan’la hiç bir ilgisi yok.

8) UETD (Erdoğan) toplantısı. Saat 14.00′te başlayacak. Erdoğan konuşacak. Toplantı yerinin yanında başka büyük bir gösterici grup yok, başka büyük toplantı da yok.

9) Pro-NRW diye bir grubun toplantısı. Saat 11.00- 16.00 arası. Erdoğan’la ve AKP’yle uzaktan yakından ilgisi yok.

10) Erdoğan’ın konuşma yapacağı yere en yakın toplantı, saat 11.30-15.00 arası. Onun da, siyasetle ilgisi yok. “Temiz futbol ve sporda adalet” başlıklı bir toplantı.

Alman Polisi’nin hazırladığı bu harita, gösteri ve toplantı yapacak olan gruplara dağıtıldı. Güzergahlar da buna göre izlenecek.


Haber Kaynağı: Sözcü


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder