Unuttuğunu "Wonder" Hatırlatıyor!


Size dair unuttuğunuz herhangi bir şeyi hatırlatma kabiliyetine sahip Wonder hizmete girdi. Peki Wonder’a özel hayatımızla iligli bilgileri sunmak güvenli olur mu?

Unuttuğumuz herhangi birşeyi hatırlamaya çalışmak kimi zaman sinir bozucu hale gelebiliyor. Ve bu genellikle internet üzerinden erişebileceğiniz bir bilgi olmaktan ziyade günlük yaşamınıza dair bir ayrıntı olma ihtimali de taşıyor.


Örneğin sevdiğiniz bir arkadaşınızın sohbet arasında söylemiş olduğu kişisel zevkleriyle alakalı bir şeyi bilinçaltınız beyninizin ücra köşelerine işlemiş olsa bile bu kimi zaman, özellikle de o arkadaşınızın doğum günü yaklaştığında aklınıza gelmiyor.



Oysa artık öğrenen makineler, yapay zeka teknikleri ve hatırlatıcı uygulamalar bu zamana kadar yaşamış olduğunuz unutkanlıkları mazide bırakmanızı sağlıyor. Yeni geliştirilmiş olan Wonder SMS hizmeti de bunlardan biri.


SMS yoluyla kaydetmiş olduğunuz herhangi bir veriyi aklında tutup, siz hedef veriyi unuttuğunuzda bunu bir soru halinde sorunca hızlı bir şekilde geri bildirim veren Wonder basit gibi görünen ama ihtiyaç halinde işe yarayacak bir uygulama.


Wonder’a Bilgi Kaydetmek Güvenli Mi? Bu hizmetten yararlanmanız için telefon numaranızla giriş yapmanız gerekmektedir. Bu sebeple kaydettiğiniz her veri sizin telefon numaranız üzerinde bir profil oluşturmaktadır. Böylelikle 3. bir tekil şahış Wonder‘ın güvenlik duvarını aşması halinde telefon numaranız üzerinden bilgilere rahatlıkla erişme imkanı yalalayabilir.


Ancak Birleşik Devletler ve Avrupa’da eş zamanlı olarak hizmete giren böylesine geniş çaplı bir hizmetin güvenliği de Wonder geliştiricileri tarafından birinci öncelik olarak tutulmuştur.


SDN – ShiftDelete.Net


Kaynak: ShiftDelete.Net


Haberin Devamı

Unuttuğunu "Wonder" Hatırlatıyor!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder