Fantastic Beasts and Where to Find Them’den Ezra Miller’ın Karakterine Dair Teoriler


Harry Potter spin-off filmi olan Fantastic Beasts and Where to Find Them vizyona girmek için gün sayarken herkesi heyecanlandıran bu yeni hikaye hakkındaki teorilerin de ardı arkası kesilmiyor. Son yapılan teorilerin arasında en ilgi çekicisi Ezra Miller’ın canlandırdığı Credence Barebone’un Harry Potter evreninden de adı geçen önemli bir karakter olabileceği; Credance Barebone aslında Tom Riddle mı?


Hikayesiyle tüm dünyayı kasıp kavuran Harry Potter serisi bitmesine rağmen efsanesi hala fanatiklerini etkisi altına almaya devam ediyor. Yeni bir hikayeyle sihir aleminin kapısını aralayacak olan Fantastic Beasts and Where to Find Them’in müjdesi ile tüm Harry Potter hayranlarını da büyük bir heyecan almış durumda. Başrollerinde Eddie Redmayne, Colin Farrell ve Ezra Miller gibi ünlü isimlerin bulunduğu bu yeni filmin hikayesi Amerika’da ve Harry Potter doğmadan yıllar önce geçiyor fakat bu durum iki seri arasında ortak nokta bulunmaması anlamına gelmiyor. Daha önceki yazımızda iki hikayenin kesişeceği noktaları ele almıştık. Ortaya yeni atılan bir teorilerden biri ise Ezra Miller’ın canlandırdığı Credence Barebone hakkında. Teoriye göre; Credence Barebone yalnızca Fantastic Beasts and Where to Find Them’in değil, Harry Potter serisinin de kilit karakterlerinden biri.



Fantastic Beasts and Where to Find Them’den Merak Uyandıran Teori: Credence Barebone Aslında Tom Riddle mı?


Oldukça çılgın gözüken bu teori teknik olarak bakıldığında hiç de imkansız değil. Teoriye göre; Credence Barebone aslında Tom Riddle’in ta kendisi. Hikayenin 1926 yılında geçtiğini ve bu yılın aynı zamanda Harry Potter’ın acımasız Karanlık Lord’u Voldemort’un doğum tarihi olduğunu varsayarsak Credence Barebone’un da Voldemort’un Muggle babası Tom Riddle Sr. olduğunu düşünebiliriz. Seriden hatırlarsak; Voldemort’un annesi Merope Graunt’un çaresizce aşık olduğu ve kendisiyle evlenmesi için aşk büyüsü yaptığı Tom Riddle daha sonra iksirin etkisinin kaybolmasıyla gebe olan eşi Merope ve doğmamış çocuğunu geride bırakarak kaçıyordu. 1926 yılına denk düşen bu tarihten sonra Tom Riddle’a ne olduğu konusunda kitaplardan elimizde kesin bir bilgi yok. Teori ise buradan sonra başlıyor. Buna göre; Riddle ailesini geride bıraktıktan sonra evine, anne ve babasının yanına geri dönmedi. Merope’un cadı olduğunu öğrenmesiyle panik ve korkuya kapılan Riddle izini kaybettirmek için adını değiştirerek Amerika’ya geldi. Barebone’un yeni filmde görünecek annesi Mary Lou ise yine onun gibi isim değiştirerek gelen ve büyücülere karşı bir hareket başlatan Mrs. Riddle’dan başkası değil! Tarihlerin ve karakter hikayelerinin gidişatı açısından oldukça akla yatan bir teori olmasına yeni filmin eski seriden böylesine önemli karakterleri kullanmak istemesi açısından şüpheli gözüküyor. Ancak hepimizin Harry Potter serisi hakkında bildiğimiz en önemli şey ise, serinin sırları oldukça sevmesi. O sebepten ki yeni seride de karakterlerin geçmişlerine dair bilinmeyen sırların sonradan ortaya çıkması hiç de imkansız değil!


The post Fantastic Beasts and Where to Find Them’den Ezra Miller’ın Karakterine Dair Teoriler appeared first on Filmloverss.


Kaynak: Film Loverss


Haberin Devamı

Fantastic Beasts and Where to Find Them’den Ezra Miller’ın Karakterine Dair Teoriler
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder