Suriyeli muhalifler parti kurdu

Araplar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (ARAP-DER) organizasyonunda Suriyeli muhaliflerle çeşitli etnik ve inanç grup temsilcilerinin katılımıyla Gaziantep’teki bir otelde 3 gün süren toplantının ardından kurulan partinin ismi, lideri ve yol haritasını belirlendi.


Faris, düzenlenen basın toplantısında, Suriye’de yapılanları, çocuklara yapılan katliamları, zulümleri, ev yıkımlarını, atılan varil bombalarını ve yaşanan katliamları anlattı.


Hedeflerinin Suriye vatandaşlarından oluşan bir siyasi oluşum kurmak olduğunu vurgulayan Faris, şöyle konuştu:


“Hedefimiz Suriye’deki mazlum halkın yanında durmak, onların hamisi olmak, onları savunmak, onların bütün sıkıntılarıyla, dertleriyle dertlenmek ve Suriye’nin özgürlük mücadelesinden sonraki geleceğiyle ilgili bir siyasi yapı oluşturmak. Biz Suriye’nin her bölümünde her alanında var olacağız ve siyasetimizi oluşturacağız. Hedefimiz Suriye’yi hukuk devleti haline dönüştürmek. Ekonomisini güçlendirip, Suriye’yi yaşanabilir hale getirmek. Sosyal, ekonomik ve siyasi olarak güçlendirmek ve Suriye’yi yeniden imar etmek. Toplantının ana hedefleri budur.”


İran’ın ihaneti


Türk halkına ve hükumetine yaptıklarından dolayı teşekkür eden Faris, Türk halkının Suriyelilerin kalbinde farklı birinin bulunduğunu vurguladı.


Cenevre-2 Konferansı ile Irak Şam İslami Devletine (IŞİD) grubuna da değinen Faris, her türlü terörist gruplara karşı olduklarını söyledi.


İslamı rahmet dini olarak bildiklerini ifade eden Faris, “Ötekileştirilen her türlü yapıya da karşıyız” dedi.


Cenevre’de Suriye halkına yardım edebilecek her türlü oluşumun yanında olduklarını dile getiren Faris, Suriye halkının haklarını savunan, destekleyen her türlü oluşumu desteklediklerini kaydetti.


Gazetecilerin “Suriye rejimine destek veren İran’la ilgili ne düşünüyorsunuz” sorusu üzerine Faris, “İran’ın kolu Hizbullah, nizamı ve başarısını korumak adına bu işe her türlü müdahil oldu. Fakat İran bu işte zarar edecek ülkedir. Çünkü Suriye halkına ihanet etti” şeklinde konuştu.


Hedef Suriye halkını korumak


Suriye’nin eski sayıştay başkanı ve partinin genel sekreteri Mahmut el-Haş Hamad da partinin hedefleri, kuruluş amacı ve yol haritası hakkında bilgi verdi.


Haber Kaynağı: AA



Suriyeli muhalifler parti kurdu
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder