Avrupalı Müslüman gençlerden eğitime katkı

Dünyanın değişik coğrafyalarında, eğitim araç ve gereçlerinden mahrum kalmış çocuklarına ulaştırılmak üzere toplanan bağışların sayısı açıklandı. GT Sosyal Hizmetler Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre bağışlanan çanta bağış sayısı 20 bin 500′ü aştı. Kampanyaya destek vermek üzere yılbaşı gecesi Avrupa’daki yüzlerce camide “Havai fişek patlatma, eğitime katkı sağla” (Bildung statt Böller) sloganı ile bir de program düzenlendi.



Avrupa’nın farklı ülkelerinden binlerce gencin katıldığı kampanyada gençler Afrika ve Asya’da eğitim imkanlarından yoksun akranlarına bir okul çantası hediye edebilmek için yarıştı. Avrupa’da yetişen gençlerin diğergam yetişmesi ve gerek içinde yaşadığı topluma gerekse de diğer ülkelerde yaşanan  mağduriyetlere dönük bir duyarlılık oluşması gibi bir amacı da taşıyan kampanyaya onbinlerce kişi katıldı.
Kampanyaya katılan gençler duygularını ‘Bizim için gurur verici bir çalışmaydı’ cümlesiyle ifade ettiler. 15 € tutarındaki okul çantalarının içerisinde kurşun kalem, boyama seti,  silgi, kalemtraş, kalemlik, okul defteri ve okul kitapları yer alıyor. Yaklaşık 15 ülkede onbinlerce çocuğa hediye edilecek okul çantalarının dağıtımı, gençlerin de iştirak edeceği bir organizasyonla, Nisan ayı sonunda Paskalya tatilinde ve Ramazan ayında gerçekleşecek. Millî Görüş Gençlik Teşkilatı(GT) çantaların dağıtımını Hasene Derneği aracılığıyla gerçekleştirecek.






Avrupalı Müslüman gençlerden eğitime katkı
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder