Doğu Anadolu donuyor!

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Kezeydoğu’dan gelen Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede aralıklarla soğuk hava etkili oluyor.


Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı’da 13, Kars’ta 5, Ardahan’da 8, Erzurum’da 3, Erzincan’da 1 ve Iğdır’da 2 derece kaydedildi.


Günün en yüksek hava sıcaklıkları ise Ağrı’da 1, Kars ve Erzurum’da 5, Ardahan’da 7 derece olması tahmin ediliyor.


Kar kalınlıkları Ağrı’da 23, Erzurum’da 3, Kars’ta 6, Ardahan’da 2, Palandöken’de 40, Cıbıltepe’de 47 ve Konaklı’da 84 santimetre ölçüldü.


Meteoroloji yetkilileri, bölgede buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek, sabah ve akşam saatlerinde sis uyarısı yaptı.


Bögenin Salı gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen yeni bir yağış sisteminin etkisi altına gireceğini belirten yetkililer, Erzincan ve Iğdır’da karla karışık sağanak ve kar, Erzurum, Kars ve Ardahan’da aralıklarla kar yağışı beklendiğini ifade ederek, yağışlarla sıcaklıkların azalacağını kaydetti.


Haber Kaynağı: AA



Doğu Anadolu donuyor!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder