CHP'li Belediye isyan ettirdi

’2 Yıl önce güzergah ihale ile hem özel bir firmaya, hem de  aynı güzergah başkalarına da veriliyor’


Ar-Tur Taşımacılık firması, Kozlu ve Kilimli ilçeleri ile Zonguldak il merkezi arasında yolcu taşıyan minibüslerin şehirden çıkarken ve şehre girerken geçtikleri güzergâhlarda şehir içi yolcusunu taşıdıkları ve kendilerini maddi ve manevi zarara uğrattıkları gerekçesiyle Zonguldak Belediyesi ile mahkemelik oldu. “Zonguldak Özel Halk Otobüsleri” ihalesini kazanarak 23 Ekim 2012 tarihinde 2 yıl taahhütlü olmak üzere sözleşme imzalayarak, şehir içi özel halk otobüsleri ihalesini aldıklarını ifade eden Ar-Tur Taşımacılık yetkilisi Akın Kavi, Danıştay’ın kendileri lehine verilen kararın uygulanması üzerine Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Belediye Trafik Komisyonu mevcut üyeleri ve belediyenin ilgili diğer görevlileri hakkında Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.








‘Danıştay kararları var ama uygulayan belediye yok’

‘Kararların uygulanması gereken süre 15 gün, ancak 1 senedir belediye görmezden geliyor’


Ar-Tur Taşımacılık yetkilisi Akın Kavi yaptığı açıklamada, “İki hafta önce Belediye’ye şikayetimize ilişkin dilekçemizi yazılı olarak ilettik. 15 ay içinde 8 tane de geçmişten gelen dilekçelerimiz vardı. Belde araçlarının yolcu almamaları ile ilgili yaklaşık 4 senedir süren bir hukuk savaşımız var. Bu hukuk mücadelesini 2013 Şubat ayında kazandık. Danıştay 8. Dairesi’nden yazı geldi. Danıştay bizi haklı buldu. Fakat Zonguldak Belediye Başkanı her ne hikmetse Danıştay’dan gelen mahkeme kararını uygulamıyor, uygulatmıyor” dedi.



CHP'li Belediye isyan ettirdi
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder