Yandaş yazardan bomba Suriye açıklaması

Yeni Şafak yazarı ve Ankara temsilcisi Abdülkadir Selvi, Türkiye’nin Suriye’ye girme planları ile ilgili detayları yazdı.

110 kilometre uzunluğundaki tampon bölge için TSK’nın bir Harekat Planı olduğunu söyleyen Selvi, tampon bölge oluşturulmasının diplomatik boyutuna da değindi.

Dışişleri Bakanlığı’nın, Suriye rejimi ile diplomatik ilişkilerini sürdüren İran ve Rusya ile temas halinde olduğunu söyleyen Selvi, Rusya üzerinden, Suriye’ye, “Suriye’nin toprak bütünlüğü konusunda bir sorunumuz yok. Ama askeri varlığımıza müdahale edersen, sana misliyle cevap veririz” denileceğini de belirtti.

Askerin neden yeni bir hükümet direktifi istediğine değinen Abdülkadir Selvi, Suriye’de tampon bölge kurulması planlanan Afrin ile Kobani arasındaki Cerablus bölgesinin IŞİD’in kontrolünde olduğunu ve El Nusra’nın başını çektiği Fetih Ordusu’nun da Azez’i kontrol altında tuttuğunu hatırlatarak necdet Özel’in “Tampon bölge kurulması düşünülen bölge özel bir yer. Özel bir durumla karşı karşıyayız. O yüzden buraya yönelik olarak yeniden yazılı bir direktif almamız lazım” dediğini aktardı.

Haber Kaynağı: Rahatsız



from Habergaraj.Com http://ift.tt/1Hsiz6I
Share on Google Plus

About Burak Sormageç

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder