TSK’dan Erdoğan ve Davutoğlu’na büyük rest!

Saray’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanan son güvenlik zirvesi ile ilgili bomba iddialar geldi. Erdoğan ve Davutoğlu Suriye’ye girilmesini isteyince TSK ve Dışişleri bürokrasisi itiraz etti.

Saray’da, Erdoğan başkanlığında Suriye Krizi başlığı altında toplanan son güvenlik zirvesinde savaş kartı masaya sürülünce tartışma yaşandığı iddia edildi.

ABD, RUSYA VE İRAN’IN İKNA EDİLMESİ GEREKİYOR

Yeniçağ gazetesi Ankara temsilcisi Ahmet Takan’ın haberine göre, Erdoğan ve Davutoğlu, TSK’nın Suriye topraklarına girmesini isteyince ilk itiraz Dışişleri bürokrasisinden geldi. Harekat için ABD ve koalisyon güçleriyle, Rusya ve İran’ın da ikna edilmesi, Esad yönetimi ile mutabık kalınmasının gerektiği vurgulandı.

DAVUTOĞLU ISRAR EDİNCE TSK YAZILI EMİR İSTEDİ

Habere göre, TSK “Hükümet emrederse Cerablus’a girmekte tereddüt göstermeyiz. Ancak bu iyice planlanmalı” dedi. Dışişleri bürokratları, emrin, koalisyon hükümeti tarafından verilmesini önerdi. Davutoğlu operasyonun bir an önce yapılmasında ısrar edince TSK, Başbakan’dan “gerekçeli yazılı emir” istedi. Davutoğlu da daha önce verilen yetkiyi kullanmalarını söyledi.

Haber Kaynağı: Rahatsız



from Habergaraj.Com http://ift.tt/1HkAOL2
Share on Google Plus

About Burak Sormageç

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder