“Sadece cinsel arzularını tatmin ediyorlar”

Terör örgütü IŞİD’e katıldıktan sonra örgütten ayrılmayı başaran Fransız bir kadın IŞİD denetimi altındaki hayatın korkunç gerçeklerini anlattı. Gaziantep’te gözetim altında tutulduğu sırada 21 yaşındaki Nadya AFP haber ajansından Fulya Özerkan ile konuştu. İşte çarpıcı gerçekler…

IŞİD idaresindeki korkunç yaşamı anlatan Fransız genç kadın dünyanın çeşitli yerlerinden IŞİD’e katılmak için gelen kadınların sadece IŞİD militanların cinsel arzularını tatmin ettiklerini ve IŞİD’in dini kullanarak kadınları sattığını söyledi. IŞİD militanlarından internetteki sohbet odalarından etkilendiği anlatan Nadya geçen mart ayında Rakka’ya giderek örgüte katılmış. Genç kadın IŞİD militanlarıyla yaptığı konuşmaların ardından Allah kanunlarını uygulandığı topraklara gitmek istediğini ancak gittiği yerde kadınlara nesne gibi davranılan vahşi bir ortam bulduğunu söyledi.

“GENÇ KIZLAR GÖZLERİNİ AÇSIN DİYE…”

IŞİD’e katılmak isteyen ve kandırılan genç kızların gözlerinin açılması için konuştuğunu ifade eden Nadya aslında genç kadının gerçek adı değil. Güvenlik amacıyla kimliği sır gibi saklanıyor. Şoke eden gerçekleri ilk kez bu kadar yakından anlatan genç kadın IŞİD’in kendisine 1800 euro değerinde sahte bir çek gönderdiğini söyledi. Bu çek sayesinde 4 Mart 2015’te Fransa’dan İsviçre ve oradan Türkiye’ye gelen genç kadını 2 kişi karşılamış. Otobüsle Şanlıurfa’ya gönderilen Franszı kadın Şanlıurfa’da da 2 kişi tarafından karşılandıktan sonra militanlarla birlikte dikenli telleri atlayarak sınırı aşmış. Önce Tel Abyad ardından Rakka’ya ulaşan Nadya’nın hapis günleri 7 Mart itibariyle başamış.

“EVDEN ÇIKMANIN TEK YOLU BİR MİLİTANLA EVLENMEK”

Birkaç kadınla birlikte bir eve kapatılan genç kadının evden çıkamsının tek yolu anadili Fransızca olan bir militanla evlenmek olmuş. Çünkü IŞİD kadınlara evden çıkmalarının tek yolu olarak evlenmeleri şartını koşuyor. Evlendikten bir gün sonra evliliği bitiren Nadya iki Fransız kadınla birlikte yaşamaya başlamış.

“İSLAM YOK KURAN’I OKUMUYORLAR BİLE”

IŞİD tarafından hapse de atılan genç kadın 2 buçuk hafta yer altı hücrelerinde işkenceye maruz kalmış. IŞİD’in hakim olduğu topraklarda “İslam yoktu. Kuran yoktu” diyen Nadya, “Yaptıklarını Allah için yaptıklarını söylüyorlardı. Ancak tek yaptıkları dine dayanarak bizi satmaktı. İslamiyet’i çok az uyguluyorlar. Kuran’ı doğru düzgün okumuyorlar. Çoğu İslam’ı bir yıldır biliyor.” dedi.

“KADINLAR SADECE CİNSEL ARZULARINI TATMİN EDİYOR”

Nadya IŞİD ile işbirliği yapan kadınların erkeklerin malı olarak görüldüğünü ve sadece onların cinsel arzularını tatmin etmek için kullanıldıklarını söyledi. İslamiyet için geldiği topraklarda büyük hayal kırıklığı yaşadığını militanların Kuran değil kalaşnikof hayali kurduğunu anlatan Fransız kadının IŞİD’den kurtulması ise militanların ayrılmasına izin vermesi hatta kendilerinin kadını Türkiye sınırına bırakmasıyla olmuş.

AFP’nin haberine göre Nadya 1 Haziran tarihinde Türkiye’de gözaltına alınarak ertesi gün ülkesine gönderildi. Genç kadın Fransa’ya ayak basar basmaz da gözaltına alındı.

Haber Kaynağı: Rahatsız



from Habergaraj.Com http://ift.tt/1LEWZv6
Share on Google Plus

About Burak Sormageç

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder