Polis operasyon düzenledi: 2 ölü

Avustralya’nın Sydney kentindeki bir kafede İran kökenli Man Haron Monis tarafından rehin alınan kişilerin kurtarılması için polis operasyon başlattı. Bazı kaynaklar olayda iki kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.


Sydney kent merkezi Martin Place’de bulunan Lindt Cafe’ye güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonun ardından çok sayıda patlama sesi duyuldu.


Operasyonun ardından bazı rehinelerin sedyelerle ambulanslara taşındığı, bazılarının ise koşarak kafeden uzaklaştığı görüldü.


Emniyet yetikilileri, Man Haron Moris’in durumu hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken, olayda iki kişinin yaşamını yitirdiği iddia ediliyor…


Avustralya basınından bazı kaynaklar, saldırganın vurulduğunu duyurdu. Ancak henüz bu bilgi doğrulanmış değil. Yaralıların durumuyla ilgili de herhangi bir bilgi bulunmuyor.


Yaklaşık 16 saat süren rehine krizi sırasında, daha önce beş kişi kafeden kaçmayı başarmıştı.


KAFEDEKİLERİ REHİN ALAN SALDIRGAN, İRANLI MÜLTECİ MAN HARON MONİS


Avustralya’nın Sidney kentinin merkezindeki bir kafede insanları rehin alan silahlı kişinin, Man Haron Monis isimli 49 yaşındaki İranlı bir mülteci olduğu açıklandı.


(function(){var d=window,e=document,f=”documentElement”,g=”scrollTop”,k=”prototype”,l=”body”,m=”getAttribute”,n=””,p=”1″,q=”data”,r=”img”,s=”load”,t=”number”,u=”on”,v=”onload”,w=”pagespeed_lazy_position”,x=”pagespeed_lazy_replaced_functions”,y=”pagespeed_lazy_src”,z=”position”,A=”relative”,B=”resize”,C=”scroll”,D=”src”,E=function(a,b,c){if(a.addEventListener)a.addEventListener(b,c,!1);else if(a.attachEvent)a.attachEvent(u+b,c);else{var h=a[u+b];a[u+b]=function(){c.call(this);h&&h.call(this)}}};d.pagespeed=d.pagespeed||{};var F=d.pagespeed,G=function(a){this.d=[];this.a=0;this.b=!1;this.n=a;this.e=null;this.i=0;this.j=200;this.c=!1};G[k].r=function(){var a=0;typeof d.pageYOffset==t?a=d.pageYOffset:e[l]&&e[l][g]?a=e[l][g]:e[f]&&e[f][g]&&(a=e[f][g]);var b=d.innerHeight||e[f].clientHeight||e[l].clientHeight;return{top:a,bottom:a+b,height:b}};G[k].m=function(a){var b=a[m](w);if(b)return parseInt(b,0);var b=a.offsetTop,c=a.offsetParent;c&&(b+=this.m(c));b=Math.max(b,0);a.setAttribute(w,b);return b};

G[k].q=function(a){var b=this.m(a);return{top:b,bottom:b+a.offsetHeight}};G[k].p=function(a,b){if(a.currentStyle)return a.currentStyle[b];if(e.defaultView&&e.defaultView.getComputedStyle){var c=e.defaultView.getComputedStyle(a,null);if(c)return c.getPropertyValue(b)}return a.style&&a.style[b]?a.style[b]:n};

G[k].o=function(a){if(!this.c&&(0==a.offsetHeight||0==a.offsetWidth))return!1;if(this.p(a,z)==A)return!0;var b=this.r(),c=a.getBoundingClientRect();c?(a=c.top-b.height,b=c.bottom):(c=this.q(a),a=c.top-b.bottom,b=c.bottom-b.top);return a


Haber Kaynağı: Rahatsız


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder