AKP ile 10 kat arttı!

İmam hatipli sayısı 11 yılda 10 kat arttı. İmam hatip ortaokul ve liselerinin sayısı 2 bini buldu. İmam hatiplerin öğrenci sayısı da 700 bini aştı.


Son 11 yılda İmam hatipler çığ gibi büyüdü. Bilim Akademisi’nin hazırladığı rapor dinin eğitimdeki ağırlığını gözler önüne serdi.


Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı’nın hazırladığı ‘Gençlerin Potansiyeli ve Din Eğitimi: İmam-Hatipler ve Din Dersleri’ raporunda imam hatip sayıları yer aldı.


AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılında Türkiye’de 450 imam hatip lisesi ve bu okullarda 71 bin 100 öğrenci vardı. 2013’te ise imam hatip ortaokul ve liselerinin sayısı 2 bini buldu. İmam hatiplerin öğrenci sayısı 10 kattan fazla artarak 714 bin 135’e ulaştı.


Raporda Liseye geçiş ve üniversiteye girişteki sınavlarda din derslerinden de sorular sorulduğu hatırlatıldı. Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı, “Bu durum imam hatip öğrencilerine haksız avantaj sağlamakta; diğer öğrencilerde din içerikli derslere teşvik edilmekte” dedi.


Çocuktaki soyut düşünme ve sorgulayıcı yaklaşımın 12 yaş ve üstünde geliştiği belirtilerek, “Daha küçük yaşlarda verilen dinî bilgiler ancak yasaklar şeklinde algılanır” denildi.


Raporun sonuçlarını değerlendiren Prof. Dr. Kağıtçıbaşı, eğitimin kalite sorunu yaşadığı görüşünde. Kağıtçıbaşı, Matematik, fen bilgisi, dil gibi derslere ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.


ulusalkanal.com.tr


Haber Kaynağı: Rahatsız


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder