”Seçimler iptale mahkumdur”

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu F tipi örgütün yüksek yargıdaki etkinliği bitirdi. Yüksek yargı çevrelerinde son seçimim “Cumhuriyet hukuku kazandı” şeklinde yorumlandı.


Yüksek yargı çevrelerinde HSYK’nın Yargıtay ve Danıştay’a seçtiği yeni isimler konuşuluyor. Yargı kulislerindeki bilgiye göre, F tipi örgüt Yargıtay ve Danıştay’daki gücünü kaybetti.


HSYK Yargıtay’a 144, Danıştay’a da 33 üye seçti. Bu seçim yargıda dönüm noktası olarak yorumlandı. Yargıda Birlik Platformu sözcüsü Abbas Özden, Veli Dalgalı, Hüseyin Kocabey ve Murat Çetin gibi isimler de Yargıtay üyesi oldu.


Yeni üyelerle birlikte F tipi örgüt Yargıtay ve Danıştay’daki çoğunluğunu ve etkinliğini yitirdi. Yüksek yargı kulislerinde “Cumhuriyet hukukunun yeniden başlayacağı bir süreç başladı. Yargıtay seçimlerinde ne Tayyip ne de AKP kazandı” değerlendirmesi yapılıyor.


Hukukçular içindeki hakim görüş de yeni seçilen üyelerin büyük bölümünün, aydın, demokrat, Atatürkçü yargıç ve savcılar olduğu yönünde.


12 Eylül 2010 referandumu sonrasında atanan çok sayıdaki yeni üye ile Yargıtay ve Danıştay’da kontrolün tamamen F tipi örgütün eline geçmişti.


Cumhuriyet Halk Partisi ise Seçim sonuçlarından rahatsız. CHP Konya milletvekili Atilla Kart, seçimlerin iptal edilmesi gerektiğini savundu.


ulusalkanal.com.tr


Haber Kaynağı: Rahatsız


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder