AKP’ye Almanya’da üst düzey darbe

AKP’li üst düzey bürokrat Almanya’ya ayak basar basmaz tutuklandı. Ankara alarmda…


Almanya’dan en üst düzey AKP’lilerden biri sayılan, bürokrat, osmanlı hayranı işadamı Muhammed Taha Gergerlioğlu’nun, Almanya’da tutuklandığı belirtiliyor.


Frankfurt Havaalanı’nda dün yakalandığı belirtilen Gergerlioğlu’nun, ardından Karlsruhe’deki Federal Mahkeme’ye (Bundesgerichtshof) çıkarıldığı iddia edildi. Üst düzey davalara, devlete karşı işlenen suçlara ve örgütlü suçlara bakan bu mahkeme, olağanüstü bir mahkeme olarak nitelendiriliyor.


ANKARA, İKİ AVUKAT TUTTURDU


Gergerlioğlu’nun tutuklanması Ankara‘yı alarma geçirdi. Dışişleri Bakanlığı, önce Berlin Büyükelçiliği’ni, ardından Karlsruhe Başkonsolosluğu’nu aradı ve hemen iki özel avukat tutuldu. Ayrıca dışarıya bilgi sızmaması için iki de “AKP’ye yakın yeminli tercüman” tutulduğu öğrenildi. SÖZCÜ, dün Federal Mahkemeyi arayarak, Gergerlioğlu’nun tutuklanıp kendilerine getirilip getirilmediğini ve suçlamanın ne olduğunu sordu.


MAHKEME: BİLGİ VERMEYİZ


Basın temsilciliği bu isimde birinin olduğunu belirterek, “Kesinlikle ayrıntı vermeyiz. Hiç bir şey söylemeyiz. Şu anda bir bilgi yok. Hiç fazla soru sormayın. Gerekirse de yalanlarız” dedi. Basın temsilciliği, konuyla ilgili basın açıklamasının beklenmesini rica etti.

Gergerlioğlu, 2009 seçimlerinde Bursa Belediye Başkanlığı’na aday olmuş ancak seçilememişti.


ABDÜLHAMİT’E DANIŞMAN


AKP’li üst düzey bir bürokrat, İmam Hatip mit Han döneminde devletin son 17 yıllık en büyük istişare kaynaklarından Abdurrahman Efendi’dir” diyor. Ayrıca, kendisini Somuncu Baba’nın 17. kuşaktan torunu olduğunu öne sürüyor. Osmanlıcı olan Gergeroğlu, özgeçmişini anlatırken, “Dedem, Abdülhamit’in danışmanlarından olduğunu söylüyor.” demişti.


Ali GÜLEN /FRANKFURT


SÖZCÜ


Haber Kaynağı: Rahatsız


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder