Harcanan para geri döner mi? Görünüşe göre dönüyor


Harcadığı dolarların üzerine adresini yazan adam, paraların tekrar kendisine geri dönmesini sağlıyor.

Harcanan paranın geri dönmesinin tek yolu tekrar para kazanmaktır. Biz bunu böyle biliyoruz fakat ABD’de yaşayan Gary isimli bir adam çok farklı bir taktik izleyerek harcadığı paraların kendisine tekrar geri dönmesini sağlıyor. Bir nevi parasından para kazanıyor da diyebiliriz. Görünüşe göre başarılı da oluyor.


Para kazanmak için ilginç birçok yol var. Herkes farklı yolları tercih ediyor. Alışılmamışın dışında para kazanma hikayeleri de gerçekten ilgi çekici oluyor. Genelde dolandırıcılardan bu denli hikayeleri duymaya alışsak da Gary, yasal olarak bu tanıma girmiyor.


64 yaşındaki Gary adlı bir adam ABD’nin Arizona eyaletinin en büyük şehri Phoenix’te yaşıyor. Birkaç yıl önce harcadığı paraların tekrar kendisine dönmesi için basit ve benzersiz bir yol bulan adam, sahip olduğu her bir banknotun üzerine el yazısıyla adresini ve adını yazıyor. Daha sonra farklı banknotların üzerine ‘Eğer imkanınız varsa lütfen bu parayı bana geri verin’ şeklinde notlar bırakıyor.


İşin tuhaf olan yanı da insanlar ellerine geçen bu banknotları Gary’e geri gönderiyorlar. Zaman içinde Gary, kendi yöntemlerini de geliştirmiş. Örneğin, insanlar 10 veya 50 dolarlık banknotları kolay kolay geri göndermezken, 1 dolarlık banknotlardan daha kolay vazgeçiyor ve geri gönderebiliyorlar. Bunun farkında olan Gary, çoğu zaman 1 dolarlık banknotlar için bu çalışmayı yapıyor.


Uyguladığı yöntemle aylık 60 dolar geri alabilen adam, yalnızca ABD’den değil neredeyse tüm dünya ülkelerinden paralarının bir kısmını geri almayı başarmış. Gary’e Hollanda’dan da para gönderen var, Avustralya’dan da.


2012 yılında Arizona’nın yerel kanallarından CBS5 tarafından ulaşılan Gary, servet kazanamasa da en azından faturalarını bu yolla ödeyebildiğini belirtmiş.


Türkiye’de para üzerine yazı yazmanın yasal suç olduğunu da hatırlatmadan geçmemek gerekiyor.


Kaynak: Ekonomist.co


Haberin Devamı

Harcanan para geri döner mi? Görünüşe göre dönüyor
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder