Filminden Daha İyi Olan 10 Fragman


Filmin reklamını yapmak için kullanılan en iyi yöntemdir fragmanlar. Lakin fragmanların filmle ilgili ne kadar doğruyu söylediği büyük bir soru işareti. Harika fragmanlar izleyip de sinemada hayal kırıklığına uğramışlığımız çoktur. Bu niteliklere sahip fragmanlar listelenmiş.

Zack Snyder filmlerinde çoğunlukla görsellik hikâye anlatımından daha ön plandadır. Dolayısıyla da 300’ün fragmanının bu denli göz alıcı olması hiç de şaşırtıcı değil. Neredeyse tamamı yönetmenin karakteristik slow-motion çekimlerinden oluşan ve görselliği ile izleyenleri içine çekmeyi başaran bu fragman, destansı bir aksiyon filmi vadediyor. Sözden çok eylemi merkeze koyan bir fragman olsa da film, bize fragmandaki eylemliliği sunmuyor.



Ne zaman gerçekten iyi bir fragman izlersek, o film için duyduğumuz heyecan, Battle: Los Angeles’ın teaser’ını hatırlamamızla sönüyor desek yeridir. UFO görüntüleriyle başlayan trailer, filmin çekim görüntülerinin montajlanmasıyla oluşmuştur. Harika bir fragmandır, izleyince filmi hemen izlemek, hatta bir daha izlemek isteriz. Lakin film, gerçekten bir hayal kırıklığıdır.



Bu minimalist teaser, 90’ların en iyi filmlerinden birine, The Blair Witch Project’e ait. İçerikle kıyaslayınca ortaya çıkan eserin korkunç olduğu tartışma götürmeyecek bir gerçek. Piyasaya sunulmadan önce gerçek bir belgesel olarak tanıtılan film, teaser’ında yalın siyah görüntünün altında konuşmayı segment olarak kullanıyor. Tanıtım filmi, bu denli etkileyci olsa da filmde aynı hissiyatı yaşayamıyoruz.



Avusturya yapımı korku filmi Goodnight Mommy, sizin karanlık bir odada top gibi iki büklüm yapabilecek bir film. Sarsıcı bir hayal gücüne ve hatırdan çıkmayan bir konuya sahip olan filmde oyunculuk ise üçüncü plandadır. Ama filmin fragmanı, Goodnight Mommy kadar korkutucu, hatta çoğu uzun metrajlı filmden daha fazla tüylerinizi ürpertecek cinsten.



Kaynak: Paralel Sinema


Haberin Devamı

Filminden Daha İyi Olan 10 Fragman
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder