Real Madrid, 11. Şampiyonlar Ligi rüyasını Zizou ile yaşadı!


Son anda La Liga yarşına dahil olsa da şampiyonluğu kaçıran Real Madrid, sezonu alışkın olduğu yerde, Şampiyonlar Ligi şamppiyonluğunda tamamladı.

Sezona Rafa Benitez ile giren Real Madrid, kötü gidişi Zinedine Zidane’ın gelişi sonrası bozdu. La Liga’da son haftalara yarışa dahil olarak girmeyi başaran Los Blancos, sezonu daha önce alışkın olduğu gibi Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ile tamamladı. Bu, Los Galacticos’un aynı kulvarda gördüğü 11. rüyaydı. Yani, Undecima.


Zidane, şimdiye kadarki hamleleri ile Guardiola’nın Barça’da yarattıklarını veremese de Florentino Perez’in umut ışıklarından biri olmayı başardı. Öyle ki, Madrid’de gazeteler başarının en büyük mimarı olduğu için. Zidane’ın ‘kel kafası’nı manşete taşıdılar.



Zizou, Real Madrid’in son 3 Şampiyonlar Ligi zaferinde rol oynadı. 2002’de Bayer Leverkusen’e unutulmaz golü attı. 2014’te Carlo Ancelotti’nin yardımcısıydı. 2016’da bizzat teknik direktör olarak kazandı. En büyük hikâyelerde, bir şekilde yer aldı.


Zidane, “Ben böyle bir sonucu hayal etmiştim. Başkan bana bu harika kulübü yönetme fırsatı verdi. Çok çalıştık ve savaştık. Son derece yetenekli oyuncularınız olduğunda, tıpkı bu akşamki gibi harika zaferlere ulaşabilirsiniz.” sözlerini kullanarak inancını dile getirdi.


Atletico Madrid kalecisi Oblak, her ne kadar 120 dakika içerisinde kritik kurtarışlar yapsa da, seri penaltı atışlarında solundan her vuruşu ağlarında gördü. Zidane’nın sol köşeye vurun talimatı olduğu apaçık! Maçın kırılma anı ise Griezmann’ın kaçırdığı penaltı oldu. Ligde de Real Madrid’e karşı penaltı kaçıran Griezmann, yine Navas’ı avlayamadı.



Aslında Rafa’nın James Rodriguez ve Isco yerine orta alanda Casemiro’yu kilit adam olarak görmesi Santiago Bernabeu tribünlerinde alay konusu olmuş ve ıslıklanmıştı. Ancak Zidane’ın da kilit isimlerinden biri Casemiro oldu. Brezilyalı oyuncu, kesinlikle Real Madrid adına sezonun kazanımlarından biri olmayı başardı. Ancak söylemek gerek ki, Zidane’ın finaldeki Kroos ve Benzema’yı oyun dışına alan hamleleri az kalsın kupaya mâl olabilirdi. Özellikle Kroos’un oyundan çıkışı çok erkendi. Ancak korkulan olmadı. İki sene önce de Atletico Madrid’i finalde avlayan Sergio Ramos, bu finalde de attığı golle zafere katkıda bulundu.


Real Madrid, sezonu mutlu tamamlıyor. Ancak bu güne kadar kısa vadeli planlarla ilerleyen takım, artık uzun vadeli düşünmeli ve gelecek sezonların da planlamalarını yapmalı. Zidane ile bu mümkün.


Kaynak: Goal.com Türkiye


Haberin Devamı

Real Madrid, 11. Şampiyonlar Ligi rüyasını Zizou ile yaşadı!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder