Nordik Film Festivali 09-19 Haziran’da İstanbul Modern’de!


İskandinav sinemasının öne çıkan yeni filmlerinin buluştuğu Nordik Film Festivali bu yıl da 09-19 Haziran’da İstanbul Modern Sinema’da gerçekleşecek.



Norveç, İsveç, Danimarka ve İzlanda sinemalarının bu yıl kendinden söz ettiren filmleri arasında yeni Norveç sinemasının parlayan isimlerinden Joachim Trier de var. Trier’in İngilizce olarak çektiği Sessiz Çığlık (Louder Than Bombs) filmi dikkat çekiyor. Ünlü bir savaş fotoğrafçısı olan annelerini trajik bir kazada kaybettikten sonra hayatta yollarını bulmakta zorlanan bir baba ve iki oğlunun ruh hâllerini anlatan film, özgün üslubuyla öne çıkıyor.


Son yıllarda TV dizileriyle de en az sineması kadar adından söz ettiren Norveç, festivalde İşgal Altında (Okkupert) isimli filmle yer alıyor. Kuzey polisiyesinin önemli isimlerinden Jo Nesbø’nun yapıtlarından esinlenen bu TV dizisi; gelecekte, ölümcül bir enerji kriziyle boğuşan Rusya’da geçiyor.


Bu yıl Yabancı Dilde En İyi Film dalında Oscar adayı olan Bir Savaş (Krigen) ise festivalde Danimarka’yı temsil ediyor. Filmin konusu ise Afganistan’da göreve gönderilen bir kumandanın savaşla ilgili çelişkili durumu. Programda Sigur Rós’tan Kjartan Sveinsson’un hipnotik müziklerinin, filmin rüyayı andıran görselliğine eşlik ettiği film olan, İzlanda’nın güzel manzarasında geçen, etkileyici büyüme hikayesi Serçeler (Þrestir) de yer alıyor.


Kaynak: Fil’m Hafızası


Haberin Devamı

Nordik Film Festivali 09-19 Haziran’da İstanbul Modern’de!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder