Microsoft ve Facebook Atlas Okyanusu"nun Altına Kablo Döşeyecek


Microsoft ve Facebook, artan yüksek hızlı internet ve ‘bulut’ sistemleri taleplerini karşılamak için, Atlas Okyanusu’nun altına kablo döşeyeceklerini açıkladı.

İki şirket, 6 bin 600 kilometrelik kablo bağlantısının, Amerika’nın Virginia eyaleti kıyısı ile İspanya’nın Bilbao kenti arasında kurulacağını söyledi. Kablo ağının ismi ‘MAREA’ yani İspanyolca ‘gel-git’ demek. Kablo ağı, İspanya’dan da, Afrika, Asya, Orta Doğu ve Avrupa’nın diğer bölgelerine uzanacak.


Kablo bağlantısının kurulmasına Ağustos ayında başlanacak ve Ekim 2017’de proje tamamlanacak. Kablonun, saniyede 160 terabayt bant genişliği iletmesi bekleniyor. Bu, Amerika ortalama bir evdeki internet bağlantı hızının 16 milyon katı.


İki yıl önce de Google, Amerika ve Japonya arasında kablo ağı kurmak için beş Asya şirketiyle işbirliği yapacağını açıklamıştı


Su altı veri merkezleri, büyük boyuttaki verileri depolama için kullanılmak isteniyor. Bunun nedeni de, bu merkezlerin soğutulması için, denizden alınan enerji kuvvetinin güçlü olması.


Kaynak: Amerika’nın Sesi


Haberin Devamı

Microsoft ve Facebook Atlas Okyanusu"nun Altına Kablo Döşeyecek
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder