Sivas’a Hobbit Köyü kuruluyor

Sivas Belediyesi, ’Yüzüklerin Efendisi ’ ve ’Hobbit ’ serisi filmlerdeki ’Hobbit ’ karakterlerinin yaşadığı evlerden esinlenerek Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı ’na yamaç evleri yaptı.

 Hobbit karakterlerinin yaşadığı küçük tepeler içine gömülen evlerden esinlenen Sivas Belediyesi, kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı ’na benzeri evler inşa etti.

Belediye Başkanı Sami Aydın talebe göre dağ yamacına 50-100 arası ’Hobbit Yamaç Evi ’ yapacaklarını söyledi. 

Projeyi hazırlayan Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun ise, Belediye Başkanı Sami Aydın ’ın kendisinden dağın yamacına yapılacak bir proje istediğini belirterek, “İnşaat mühendisi bir oğlum var. Ona telefon açtım durumu anlattım. O da Yüzüklerin Efendisi filmindeki ’Hobbit ’ evlerini incelememi istedi. Onlara baktım ki aynen Sami Başkan ’ın istediği proje. Projeyi çizen arkadaşa da dedim ki bilgisayarın başına geç, interneti aç ’Hobbit ’ evleri yaz, çıkan evlerin modern mimariye uygulanmış şeklinde projesini çiz. Onlar da bu projeyi gerçekleştirdiler. Projeyi başkanımız çok beğendi ve uygulamaya konulmasını istedi” dedi.

 

Haber Kaynağı: Rahatsız



from Habergaraj.Com http://ift.tt/1TrOnfW
Share on Google Plus

About Burak Sormageç

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder