Halaçoğlu’ndan flaş istifa açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu, ‘dinsiz’ polemiğinin ardından Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından görevinden alındı. Kırgın olmadığını belirten Halaçoğlu istifa etmeyeceğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, “dinsiz” polemiğinin ardından görevinden alındı Halaçoğlu’nun Meclis Başkanlığı seçiminde MHP’nin CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ı desteklememesi tartışılırken, “Baykal’ı destekleseydik AKP’nin tabiriyle, inançsız bir partinin adamını seçtik diye bize yükleneceklerdi” sözleri kamuoyunda büyük tepki yaratmıştı. Halaçoğlu, ise özür dileyecek bir söz söylemediğini belirterek geri adım atmamıştı. Ancak MHP lideri Devlet Bahçeli Twitter hesabından herkesin ağzından çıkan söze dikkat etmesi gerektiğini belirtirken, Halaçoğlu’nun sözlerini çarpıtanlara da sert tepki göstermişti.

Bardağı taşıran sözler

Halaçoğlu’nun dün bir gazeteye verdiği röportaj ise bardağı taşıran son damla oldu. Halaçoğlu, Bahçeli “Devlet Bey’le konuştuk. Bana karşı bir tavır söz konusu değil. Kaldı ki ardından konuşmaların kasten çarpıtılarak fitne santralı gibi kullanılmasını da şirretlik olarak nitelendirdi. ‘Böyle şeyler olur. Tezviratları hep yaparlar, normaldir. siyaset bu durumlara düştü maalesef, aldırmayın. Siz konuşmanıza devam edin’ dedi” ifadelerini kullanmıştı.

‘En çok eşim sevindi’

Bahçeli, Halaçoğlu’nun bu tür polemiklere girmesinin MHP’yı yıprattığı ve olası seçim sürecinde de aleyhte propagandaya dönüşebileceğini hesap ederek görevden alma kararı verdi. Dün Genel Merkez’de parti kurmaylarıyla bir araya gelen Bahçeli, Halaçoğlu’nu arayarak görevden alındığını bildirdi. Bu arada Halaçoğlu’nın geçtiğimiz hafta içinde Genel Merkez’e giderek Bahçeli ile görüştüğü ve “Gerekirse görevimi bırakabilirim” dediği öğrenildi. Kararı MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yazılı bir açıklamayla duyurdu.

Milliyet’e konuşan Halaçoğlu, kırgın ve kızgın olmadığını belirterek şunları söyledi: “Partim neyi uygun görmüşse biz de ona uyarız. Ben bahse konu tartışmada ne konuştuğunu bilen biriyim. Özür dileyecek bir ifadem olmadı ve bazılarının çarpıtmaya çalıştığı bu ifadelerimin de arkasındayım.”

Halaçoğlu’nun görevden alınması kulislerde “MHP’den istifa edebilir mi?” sorusunu gündeme getirdi. Halaçoğlu bu konuda ise “istifa etmeyeceğim. Ben öyle makam mevki için partimde bulunuyor değilim” dedi. Halaçoğlu, görevden alınmasına en çok eşinin sevindiğini belirtirken, daha küçük yaşta olan çocuklarına daha çok zaman ayırabileceğini de sözlerine ekledi. Parti kaynakları Halaçoğlu’ndan boşalan grup başkanvekilliğinin 1 Ekim’de yapılacak seçimle doldurulacağını belirtti. MHP’de Halaçoğlu’nun yerine Antalya Milletvekili Mehmet Günal ile Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın gelebileceğini ifade ediliyor.

Haber Kaynağı: Rahatsız



from Habergaraj.Com http://ift.tt/1CzmaQf
Share on Google Plus

About Burak Sormageç

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder