İşte 1 Mayıs’ta iptal edilen toplu taşıma seferleri

1 Mayıs için İstanbul’da deyim yerindeyse OHAL ilan edildi. Metro ve metrobüs seferlerinin yanı sıra havadan uçuşlarda yasak. Birçok ilçede elektrik de yok.

İstanbul için 1 Mayıs ‘sıkıyönetimi’ başlıyor. Taksim’e yönelik metro ve füniküler seferleri iptal edildi. Metrobüs seferleri ise sadece Beylikdüzü ile Cevizlibağ arasında hizmet verecek. Havadan uçuşlar bile yasaklandı. Beşiktaş’a gelen vapurların da iptal edilmesi bekleniyor. BEDAŞ da birçok bölgede elektrik kesintisine gideceğini duyurdu. İşte İstanbul için 1 mayıs önlemleri…

1 Mayıs’ta Taksim’de toplanmanın yasaklanmasıyla ilgili tartışmalar devam ederken Taksim’e yönelik metro ve füniküler seferlerinin de iptal edildiği duyuruldu. Metro duraklarına asılan duyuruda, “ikinci bir bildirime kadar” Taksim yönündeki seferlerin yapılmayacağı belirtildi.

CUMARTESİ SEFER SAATLERİ UYGULANACAK

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri, (İETT) 1 Mayıs Cuma günü resmi tatil nedeniyle Cumartesi sefer saatleri uygulanacağını duyurdu.

HAVADA DA YASAK VAR!

1 MAYIS Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle Cuma günü İstanbul Hava Sahası üzerinde helikopter gibi görerek şartlarda uçuş yapacak hava araçlarına izin verilmeyecek.
Notam olarak adlandırılan ve pilotların uçuş öncesinde bilgilendirme amaçlı yayınlanan yasağa göre, 1 Mayıs’ta gün doğumundan gün batımına kadar, Beyoğlu-Taksim Meydanı, Şişli-Mecidiyeköy, Fatih-Saraçhane, Beşiktaş-Dolmabahçe, Kadıköy-İskele Meydanı ve civarı görerek şartlarda uçuş yapacak hava araçlarına kapatıldı. Bu bölgelerde sadece Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı ve askeri hava araçları uçabilecek.

NOTAM NEDİR

Uçucu personele uçuş ve uçuş emniyeti ile ilgili herhangi bir havacılık, hizmet, kolaylık, yöntem veya tehlikenin varlığını, koşullarını ya da değişikliğine özgü bilgileri zamanında bildirmek amacıyla yapılan bir duyurudur. Notam bilgisini almadan pilotlar havalanamazlar.

METROBÜS SEFERLERİNE KISMİ İPTAL!

İETT’nin yaptığı son dakika açıklamaya göre yarın metrobüs seferleri sadece Beylükdüzü-Cevizlibağ arasında olacak. İETT’den alınan bilgiye göre ise metrobüs seferleri sadece Beylikdüzü-Cevizlibağ arasında gerçekleşecek. Söğütlüçeşme-Cevizlibağ seferleri ise yapılmayacak. Böylece metrobüsle Anadolu-Avrupa geçişi sağlanamayacak.

MARMARAY AÇIK

Marmaray ise gün boyu açık olacak.

BU İLÇELERDE ELEKTRİK YOK

Öte yandan Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş de (BEDAŞ) 1 Mayıs’ta İstanbul’ın bazı ilçelerinde 11 saate varan elektrik kesintileri olacağını açıkladı. BEDAŞ, kesintilerin sebebinin “tesis yatırım, bakım ve onarım” olduğunu söyledi.

Bu kapsamda 1 Mayıs’ta elektrik verilmeyecek yerler şöyle:

Fatih’in Kocamustafapaşa Mahallesi’nin Koca Mustafapaşa, Kuva-yi Milliye caddeleri ile Şehit Turan Topal, Berber Şefik, Emirler Çeşmesi, Kader, İzci Türk, Şırlayan, Cambaziye Mektebi sokaklar ve civarına saat 15.00-19.00 arasında,

Fatih Süleymaniye Mahallesi’nin Tesbihçi, Ağızlıkçı, Mangalcı, Şahande sokaklar ile İsmetiye Caddesi ve civarı saat 10.00-14.00, Mevlanakapı Mahallesi’nin Mevlana, Küçük Saray, Yayla caddeleri ile Hasırcı Melek, Necef, Asmalı Aktar, Katip Murta Cami, Çorlulu Alipaşa, Masar Efendi, Kaşıkçı Mektebi, Şeyh Celal sokaklar ve civarı saat 19.00-22.00, Taya Hatun Mahallesi’nin Bezciler, Celal Ferdi Gökay, Sultan Mektebi, Aynacılar, Kılıçlar, Mahmutpaşa, Raştıkçı sokaklar ve civarı saat 09.00-12.00 arasında,

Eyüp Defterdar Mahallesi Fıçıcılar ve Samancılar sokakları ile Otakçılar ve Eyüp Bulvarı caddeleri ve civarında 08.30-19.30 arasında,

Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nin Özbey, Dilek, Hisar, Tezcan, Değer, Ayla, Yalçın, Karadeniz, Şirin, Güler sokakları ile Köyümkent Blokları 08.00-18.00 saatleri arasında,

Şişli 19 Mayıs Mahallesi’nin 19 Mayıs Caddesi ile Şeker, Yaşar Doğu, Mumcu, Al Karanfil, Dr. Hüsnü İsmet Öztürk, Hamit Kaplan sokaklarına 09.00-15.00 saatleri arasında,

Esenyurt Atatürk Mahallesi’nin Saka, Kendir, Papağan sokakları ve civarında 08.00-18.00 saatleri arasında elektrik verilmeyecek.

Haber Kaynağı: Rahatsız



from Habergaraj.Com http://ift.tt/1DZ2U8H
Share on Google Plus

About Burak Sormageç

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder