Taliban oy kullanan seçmenlerin parmaklarını kesti

Afganistan’da Taliban şiddet saçmaya devam ediyor. Yetkililerin bildirdiğine göre, Herat eyaletinde parmakları kesilen 11 kişi hastanede tedavi altına alındı.

Oy kullandıktan sonra parmaklarına mürekkep damlatılan Afgan vatandaşlar, Taliban tarafından kolayca tespit ediliyor. Taliban bu şekilde seçimleri protesto ediyor ve seçmenleri cezalandırıyor.

Ülkenin kuzeyinde yer alan Samangan eyaletinde ise Cumartesi günü bir minibüs yol kenarına yerleştirilmiş bir patlayıcıya çarptı.

Fransız Haber Ajansı (AFP) Afganların sandığa gittiği Cumartesi günü gerçekleşen saldırılardan ölen kişi sayısının 50′yi geçtiğini duyurdu.

Toplam 12 milyon kişinin oy kullanma hakkı bulunan seçimlerin ikinci turunda, Taliban şiddetine rağmen sandığa giden seçmen sayısı AFP’nin verilerine göre aşağı yukarı 7 milyon.


Seçimlerde eski Dışişleri Bakanı Abdullah Abdullah ve eski Dünya Bankası ekonomisti Eşref Gani yarışıyor.

Seçimin ilk turundaki sekiz adayın hiçbiri ilk turda seçilmek için gereken yüzde 50′lik oy oranına ulaşamamıştı.

İlk turda Abdullah oyların yüzde 45′ini alırken, Gani yüzde 31.6′da kalmış. Her iki aday da usulsüzlükler yapıldığını savunmuştu.

Seçimden ilk sonuçların 2 Temmuz’da, kesin sonuçların ise 22 Temmuz’da alınması bekleniyor. BBC TÜRKÇE

‘Irak Polisi 60 Türkmen’i öldürdü’Haber Kaynağı: Sözcü


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder