Saddam’ın kızından IŞİD’e destek

Saddam Hüseyin’in asılmasından sonra Ürdün’de Kraliyet ailesinin korumasında sürgün hayatı yaşayan kızı Raghat Hüseyin, İŞID’in Musul’u işgalinden sonra Londra’da yayınlanan Arap gazetesi El Kuds el Arabi gazetesine konuştu.

Babası Saddam Hüseyin’in yargılandığı davada avukat heyetinin başında bulunan Raghat Hüseyin, “ Irak ’ta kazanılan zaferler beni çok mutlu ediyor” dedi. Hukuk fakültesi mezunu olan Raghat Hüseyin röportajında Irak Şam İslam Devleti Örgütü’ne olan desteğini belirtirken, bir dönem “Saddam Hüseyin’in sağ kolu” olarak anılan İzzet İbrahim el Duri’nin de kendisine bağlı güçlerle birlikte, Musul’daki işgale katılmasını değerlendirdi. Hüseyin, “İzzet amcanın ve birliklerinin de isyancılara katılmış olması çok güzel bir gelişme. Bir gün Irak’a dönebilmeyi çok istiyorum. Babamın ruhuna Fatiha okuyorum ve doğum yeri olan Tikrit’in kurtarılmış olmasından dolayı şükrediyorum” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Sözcü


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder