Bu adam renkleri duyuyor!

Neil Harbisson, renkleri ayırtetmesini engelleyen nadir bir hastalık olan “achromatopsia”ya doğuştan sahip. Normal bir insan tüm renkleri görüp ayırtedebilirken, Harbisson sadece siyah, beyaz ve grinin tonlarını görebiliyor. 2003’de bir sibernetik uzmanı ile tanışmış ve dünyası değişmiş.

Harbisson şu anda kafatasına monte edilmiş bir dijital kamera ile yaşıyor. Kamera bir çubuk ile alnının önünde duruyor, bağlı olduğu antenin diğer ucu ise kafatasına gömülmüş bir ses çipine bağlı. Bu çip, kameranın algıladığı renkleri, belli bir düzende seslere çeviriyor ve direk kafatasına veriyor. Böylece Harbisson her renge önceden atanmış sesler ile, o anda hangi renge baktığını bilebiliyor.

İŞTE RENKLERİ DUYAN ADAMIN VİDEOSU


Harbisson sadece normal gözle görülen renkleri değil, ultraviyole ve kızılötesi renkleri de duyabiliyor. Bu renk duymasistemi ameliyat ile direk Harbisson’un beynine monte olduğu için, artık resmi olarak bir cyborg sayılıyor. Kamera ile yatıyor, banyo yapıyor ve asla kapatmıyor.

Haber Kaynağı: Sözcü


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder