Bu köfteleri daha önce hiç tatmadınız


Bu köfteleri daha önce hiç tatmadınız

Armut Köfteler Tarifi


6 Kişilik


Malzemeler


4 adet küçük boy patlıcan


500 gram yağsız kıyma


1 çay bardağı süt


2 dilim bayat ekmek içi


1 adet yumurta


1 adet soğan


3 diş sarmısak


Tuz, karabiber, toz zencefil


ve kimyon


Kızartmak için: Sıvıyağ


Sosu için:


2 çorba kaşığı domates salçası


1 çorba kaşığı biber salçası


2 su bardağı su


2 çorba kaşığı tereyağı


1 adet sarmısak


Tuz, taze reyhan


Armut Köfteler Yapılışı


PATLICANLARIN kabuklarını soyun. Bütün olarak sıvıyağda kızartın. Kıymayı, sütle ıslatılmış ekmek içlerini, yumurtayı, rendelenmiş soğanı, sarmısağı, tuz, karabiber, toz zencefil ve kimyonu derin bir kaba alarak iyice yoğurun. Kızarttığınız patlıcanların çevresini hazırladığınız kıymalı karışımla kaplayın. Sıvıyağda kızartarak fırın tepsisine alın.


Sosu hazırlamak için salçaları, suyu, tereyağını, rendelenmiş sarmısağı, ince kıyılmış reyhanı ve tuzu bir taşım kaynatın. Sosu, fırın tepsisindeki armut köftelerin üzerine gezdirin. Alüminyum folyo ile kaplayın. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.


Kaynak: Sofra


Haberin Devamı

Bu köfteleri daha önce hiç tatmadınız
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder