Bu köfteleri daha önce hiç tatmadınız
Armut Köfteler Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
4 adet küçük boy patlıcan
500 gram yağsız kıyma
1 çay bardağı süt
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
1 adet soğan
3 diş sarmısak
Tuz, karabiber, toz zencefil
ve kimyon
Kızartmak için: Sıvıyağ
Sosu için:
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet sarmısak
Tuz, taze reyhan
Armut Köfteler Yapılışı
PATLICANLARIN kabuklarını soyun. Bütün olarak sıvıyağda kızartın. Kıymayı, sütle ıslatılmış ekmek içlerini, yumurtayı, rendelenmiş soğanı, sarmısağı, tuz, karabiber, toz zencefil ve kimyonu derin bir kaba alarak iyice yoğurun. Kızarttığınız patlıcanların çevresini hazırladığınız kıymalı karışımla kaplayın. Sıvıyağda kızartarak fırın tepsisine alın.
Sosu hazırlamak için salçaları, suyu, tereyağını, rendelenmiş sarmısağı, ince kıyılmış reyhanı ve tuzu bir taşım kaynatın. Sosu, fırın tepsisindeki armut köftelerin üzerine gezdirin. Alüminyum folyo ile kaplayın. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Kaynak: Sofra
Haberin Devamı
Bu köfteleri daha önce hiç tatmadınız
0 yorum:
Yorum Gönder