Yuvarlama Çorbası


Yuvarlama (Yuvalama) Çorbası Malzemeleri

8 su bardağı su

350 gr. kuşbaşı et

½ su bardağı nohut – haşlanmış

 
Meyanesi için Malzemeler

5 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 adet yumurta

Tuz

Karabiber

 
Yuvarlama için Malzemeler

1 su bardağı pirinç

125 gr. çiğköftelik kıyma

Tuz

Karabiber

 
Üzeri için Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı

Kuru nane

Tuz

Karabiber


Yuvarlama için geceden pirinci yıkayın, suyunu süzgeçten süzün ve süzgeç içinde kendi halinde sabaha kadar kurumaya bırakın.


Eti yıkayıp süzün, tencerede 8 bardak su ve 2 tatlı kaşığı tuz ile kaynatın.


Kaynamaya başlayınca suyun üzerinde oluşan köpükleri kevgirle alın.


Etin kefi alınınca tencerenin ağzını kapatarak et iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.


Et pişerken yuvarlamanın köftesini hazırlayın.


Yıkanıp kurumaya bırakılmış pirinci havanda dövün veya robotta çekin. Kıymayı, pirinci, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzla birlikte iyice yoğurun.


Pirinçle et iyice karışarak pürüzsüz ve yumuşak bir hamur haline gelmelidir.


Avuçlarınızı hafifçe yağlayarak öğütülmüş pirinç et karışımını nohuttan ufak bilye gibi köfteler halinde yuvarlayın.


Yuvarlanan köfteleri ve haşlanmış nohutları pişen etin üstüne ekleyin. 15 – 20 dakika pişirin.


Köfteler pişerken bir kasede yoğurdu ve yumurtayı iyice çırpın. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Ardından çorbanın suyundan bir kepçe alıp, yoğurtlu karışıma sürekli çırparak yavaşça ekleyin.


Yoğurdun kıvamı açılana kadar bir iki defa tekrarlayın. Ardından yoğurtlu karışımı çorbanın içine sürekli karıştırarak ilave edin.


Ayrı bir tavada tereyağını kızdırın. Nane ekleyip servis etmeden önce çorbanın üzerine gezdirip servis edin.



Kaynak: Arda’nın Mutfağı


Haberin Devamı

Yuvarlama Çorbası
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder