Yarından Sonrasında Bizi Bekleyen Dünya, Intel Teknoloji Konferansı’nda!
18 senedir yaşamı değiştiren teknolojileri meraklılarına sunan Intel Teknoloji Konferansı, bu yıl “Yarından Sonrasında” temasıyla İstanbul Haliç Kurultay Merkezi’nde düzenlendi. Dünyayı şekillendiren yeniliklerin anlatıldığı konferansta, çeşitli sürprizler de teknoloji severlerle buluştu.
T.C. Bilim, Endüstri ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Intel Türkiye, Orta Doğu, Afrika Bölge Başkanı Çiğdem Ertem’in açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği etkinlikte; Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Nasihat, Scorp kurucusu Sercan Işık ve Yiyecek Sepeti kurucusu Nevzat Aydın konuşmacı olarak yer aldı.
Intel Teknolojisi ile akıllanan BMW i8’le sahneye çıkan Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, “nesnelerin interneti” uygulamalarının hayatlarımızda yaratacağı tsunami etkisinden bahsederek coşku uyandıran bir geleceğe doğru hızla ilerlediğimizi örnekleriyle aktardı. Intel teknolojisinden güç alan Kelebek Elbise ile meydana gelen dans şovu konferansa renk katarken, “Türkiye’den milyar dolarlık girişim çıkar mı?” paneli de hızla gelişen teknolojinin geliştirilerek iyi mi fırsatlar yaratılabileceği, Türkiye’de girişimciliğin önünün iyi mi açılacağı benzer biçimde mevzuları masaya yatırdı.
Teknoloji gelişiyor, sunmuş olduğu fırsatlar ve teknoloji erişimi artıyor
Açılış konuşmasını icra eden Intel Türkiye, Orta Doğu, Afrika Bölge Başkanı Çiğdem Ertem, 2016’da “nesnelerin interneti” uygulamalarının hayatımızın büyük bir parçası haline geleceğinden bahsetti. Ertem, siz marketteyken içindekileri listeleyen ya da markete bile gitmenize gerek kalmadan sipariş verilebilen buzdolabı, evde size hizmet eden ve komutlarınızı algılayan robotlar, veri aktararak birbiriyle konuşan otomobiller, medikal implantları oldukça süratli bir halde üreten 3D yazıcılar benzer biçimde örnekler ile yeni bir devrin kapılarının açıldığından bahsetti.
“Nesnelerin interneti” çağlarında daha verimli, daha süratli, daha keyifli bir yaşam bizi bekliyor!
Hızla gelişen teknolojinin yaşamın olmazsa olmaz bir parçası haline geldiğinin altını çizen Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın; buharlı makineler, seri üretim ve web teknolojisi ile hayatlarımızın adım adım farklılaştığından bahsederek, daha verimli, daha süratli, daha keyifli bir yaşamın bizi beklediğini söylemiş oldu.
Geleceğin teknolojilerinin Türkiye’de tasarlandığından bahseden Aydın, 2014 senesinde İstanbul’da oluşturulan Intel Ar-Ge Merkezi ile giyilebilir teknolojiler ve nesnelerin interneti uygulamalarına yönelik çözümler geliştirdiklerini aktardı.
Son olarak geliştirilen Adaptif Öğrenme Platformu’nun başarısının Türkiye sınırlarını aştığının altını çizen Aydın, “Sanal Öğretmen” olarak da malum projenin Harvard’lı Profesörlerden oluşan, teknolojiyle eğitimi birleştiren çalışmalarıyla dünya genelinde meşhur CAST organizasyonunun da dikkatini çektiğinden bahsetti.
Sanal Öğretmen projesi ile ilgili daha çok detayı burada bulabilirsiniz: http://iq.intel.com.tr/?p=5805
Intel’in tüm dünyadaki reklam kampanyası yüzü: Kelebek Elbise
Büyük bir başarıya imza atarak Intel’in tüm dünyada yürüttüğü bir reklam kampanyasında yer almak için seçilen sayılı proje içinde giren ve adeta reklam filminin yıldızı haline gelen Kelebek Elbise, üstünde yer edinen Intel Edison platformu yardımıyla karşısındakinin hareketlerini algılıyor. Elbiseye entegre edilen yakınlık sensörü kelebeklerin dışarıdan gelen uyarıcılara tepki vermesini sağlıyor. Kelebekler başlangıçta yavaş yavaş kanat çırpıyor, sonrasında biri yaklaştığında hızlanıyorlar. Sonunda yaklaşan birinin tetiklemesiyle yada kablosuz ağ üstünden kıyafetle yazışma kuran bir mobil aygıt vasıtasıyla topluca uçuşuyorlar.
Türkiye’den milyar dolarlık girişim çıkar mı?
Tüm dünyada ve Türkiye’de girişimcilik ekosistemi ve inovasyon kültürünün gelişmesini destekleyen Intel, bununla beraber bir oldukça projenin de öncüsü olabilecek bir suali sorarak ilgi çekici bir panele imza attı. “Türkiye’den milyar dolarlık girişim çıkar mı?” panelinin moderatörlüğünü Capital dergisi Genel Gösterim Yönetmeni Rauf Ateşi yaparken; Intel Türkiye, Orta Doğu, Afrika Bölge Başkanı Çiğdem Ertem, Yiyecek Sepeti CEO’su Nevzat Aydın, Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, Galata İş Melekleri Başkanı Emre Kurttepeli ve son günlerde adından sıkça söz ettiren bir teknoloji girişimi Scorp’un kurucularından Sercan Işık konuşmacı olarak katıldı.
İlgi çekici standlar
Yalnız konuşma alanında değil, fuaye alanındaki ilgi çekici standlarla bir fazlaca marka ve kurum katılımcıları, yeniliklerle dolu teknolojiler hakkında informasyon verdi.
Gelecek yıl gene yaşamı değiştiren teknolojilerin paylaşacağı, yeniliklerle dolu Intel Teknoloji Konferansı’nda görüşmek dileğiyle.
Kaynak: Intel iQ
Haberin Devamı
Yarından Sonra Bizi Bekleyen Dünya, Intel Teknoloji Konferansı’nda!
0 yorum:
Yorum Gönder