Sağlıklı Finansal Yaşam için 4 Tavsiye


Sağlıklı bir finansal yaşama sıfırdan başlamanız veya mevcut durumu değiştirerek finansal hayatınızı düzene koymanız için pek çok öneri verilebilir. Fakat sağlıklı finansal yaşama birikim, tasarruf ve borçlanma gibi son derece basit finansal faktörleri düzene koyarak başlamanız mümkün olacaktır. Başlangıç için daha fazlasına ihtiyacınız yok.

Bunun için şu dört tavsiyeye göz atın:


Harcamalarınızı azaltarak gelirlerinizden daha fazla kenarı koymak için mutlaka iyi bir birikim hesabı edinmekle başlayın. Tercih edeceğiniz herhangi bir bankadan açacağınız birikim hesabıyla, birikimleriniz güvende olacağı gibi aynı zamanda birikimlerinizden ekstra faiz ya da kâr payı da alabilirsiniz. Böylelikle paranız durduğu yerde de değerlenmeye devam eder.


Her geçen ay hesabınızdaki birikimlerin arttığını görünce kuşkusuz ki motive olacak ve neler yapabildiğinizin farkına vararak birikimlerinizi artırmaya devam edeceksiniz. Birikimleriniz banka hesabınızda artmaya başlayınca, yeni finansal kararlar alabilir veya birikimlerinizi kendinize uygun yatırım araçlarıyla değerlendirmeye başlayabilirsiniz.


Sağlıklı bir finansal yaşam için birikim gerçekten önemli. Bu nedenle mutlaka birikim hesabı edinin. Bu konuda yardıma ihtiyacınız varsa şu yazıdan fikir alabilirsiniz.


Daha az ödeme yapabilme fırsatı varken sanıyorum ki hiç kimse daha fazla ödeme yapmak istemez. Tasarruf ve harcamalar kategorilerinde çoğu zaman tasarruf yapabileceğiniz yollardan bahsederken, daha az harcama yapabileceğiniz bazı fikirleri de paylaşıyoruz.


Tasarruf yapmanız gelirlerinizden daha fazla para artırmanızı ve daha fazla birikim yapmanızı sağlar. Sağlıklı bir finansal yaşamın sürdürülebilmesi için de tasarruf yapma alışkanlığı edinmeniz mutlaka şarttır.


Alıştığınız ve daha yüksek ücret ödediğiniz markalar dışında market markalı ürünlere şans vermek, cep telefonu tarifenizi gözden geçirerek ihtiyacınızı karşılayan daha uygun bir tarifeye geçmek veya kahvenizi evde yapmak gibi basit yöntemler daha fazla tasarruf yapmanızı sağlar. Tasarruf konusunda daha fazla fikir almak için ilgili kategorilere göz atabilirsiniz.


Şu anda yaşadığınız ev işinize yakın olması nedeniyle ulaşım ücretlerinizi azaltıyorsa bu kabul edilebilir bir sebep olabilir. Fakat bazı semtlerde kira ücretleri gerçekten yüksek ve gelirlerin büyük kısmını olduğu gibi kiraya vermek de oldukça can sıkıcı.


Şu anda yüksek kira ödemesi yaptığınız bir evde oturuyorsanız, daha mütevazı bir ev bulmayı düşünebilirsiniz. Kira ödemiyor ve kendinize ait bir evde oturuyorsanız, ihtiyacınızı karşılayabilecek daha küçük bir ev tercih edebilirsiniz. Çünkü küçük evlerde yaşamanın pek çok ekonomik avantajı bulunur ve küçük evlerde yaşamak masrafları azaltır.


Banka kredileri, nakit avans ve benzeri borçlanma araçları zor durumlarda her ne kadar büyük fayda sağlasada borç alma seçeneğini yalnızca zor zamanlarda düşünün. Çünkü borçlanma sonrasında her zaman yüksek faizler de ödememiz gerekiyor.


Zor zamanlarda acil nakit ihtiyaçlarınızı karşılamak için kendinize acil durum fonu oluşturabilirsiniz. Acil durum fonu oluşturmak borçlanmadan kaçınmanızı sağlayacak en iyi yollardan biridir.


Sağlıklı bir finansal yaşama başlamak için borçlanmaya karşı mutlaka negatif yaklaşmalısınız.


Kaynak: Ekonomist.co


Haberin Devamı

Sağlıklı Finansal Yaşam için 4 Tavsiye
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder