SONAR’ın anketinde Anadolu Partisi sürprizi

Emine Ülker Tarhan’ın kurduğu Anadolu Partisi’nin oy oranının SONAR’ın anketinde yüzde 8,04 olarak çıkması dikkat çekti. Üstelik Tarhan’ın partisinin aldığı bu oy CHP’nin oylarını da hiç etkilemedi. Ankete göre Tarhan’ın sandığa gitmeyen seçmeni yeniden sandığa getirdiği görüldü.


SONAR son yaptığı anketinde ‘Bu Pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?’ sorusunun cevabını aradı. Anket sonuçlarına göre AKP’nin oy kaybettiği gözlenirken diğer bütün partilerin oy oranını arttırdığı görünüyor.


Son gelişmelere göre ankete yansıyan sonuçlarda ise CHP’den istifa ederek Anadolu Partisi’ni kuran Emine Ülker Tarhan’ın partisinin büyük bir sürprize imza attığı görüldü. Ankete göre Tarhan’ın partisinin sandığa gitmeyenlerin ve kararsızların oranını azaltarak yeni bir siyasi konjonktür oluşturduğu ortaya çıktı.


ANADOLU PARTİSİ CHP’Yİ BÖLMEDEN YÜZDE 8 OY ALDI


Anket sonuçlarına bakıldığında Anadolu Partisi’nin CHP’nin oylarını bölmek yerine sandığa gitmeyen seçmeni yeniden aktif siyasete katılmasını sağladığı görüldü. Sonar’ın anket sonuçlarına göre ise Anadolu Partisi’nin ham oy oranının 7,50 kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise oy oranlarının 8,04 olduğu görüldü.


SONAR son yaptığı anketi analiz ettiğinde ise şu şekilde bir tablo ortaya koydu:


2015 yılında yapılacak genel seçimlerde bu veya buna benzer bir sonuç ortaya çıktığında AKP’nin tek başına iktidar sayısı olan 276 milletvekili sayısına ulaşamadığı bir tablo ortaya çıkacak. Tarhan’ın Anadolu Partisi’nin barajı geçmesi halinde ise CHP, MHP ve Anadolu Partisi’nin çıkaracağı toplam milletvekili sayısı 300’e yaklaşması ve üçlü bir koalisyon hükümetinin kurulabileceği belirtildi.


Ekim ayına kadar yüzde 26’larda olan kararsız ve oy kullanmayacak seçmenin oy oranının da bu ay itibari ile yüzde 6-7 civarında olduğu ortaya çıktı.


Kaynak: ROTAHABER


Haber Kaynağı: Rahatsız


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder