Destici seçim barajı için 2. kez AYM’ye gitti

BBP lideri Mustafa Destici, yüzde 10′luk seçim barajının kaldırılması talebiyle yeniden Anayasa Mahkemesi’ne gitti.


BBP Başkanı Mustafa Destici, seçim barajı ve partilere verilen verilen hazine yardımında düzenleme yapılması için Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı bireysel başvuruya itiraz eden Adalet Bakanlığı’nı eleştirerek, yeniden Anayasa Mahkemesi’ne gitti.


Destici geçtiğimiz ay adaletsiz olarak nitelendirdiği yüzde 10′luk seçim barajının kaldırılması ve tüm partilerin Hazine yardımından yararlanması için Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yaptı.


BBP lideri Destici’nin bu iki konuda yeniden düzenleme yapılması için yaptığı başvuruya Adalet Bakanlığı’ndan karşı hamle geldi ve 15 gün önce Bakanlık yetkilileri Anayasa Mahkemesi’ne giderek, her iki konuda da mevcut uygulamanın devam etmesi istedi.


Adalet Bakanlığı’nın bu girişimine tepki gösteren Destici, dün akşam tekrar Anayasa Mahkemesi’ne giderek, Adalet Bakanlığı’nın söz konusu talebine itiraz etti. Anayasa Mahkemesi’nin önümüzdeki günlerde bu konudaki kararını açıklaması bekleniyor.


KAYNAK: ROTAHABER


Haber Kaynağı: Rahatsız


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder