Barry Callebaut, ürettiği çikolatanın 38 santigrat derecede erimediğini söylüyor. Normalde çikolata 34 derecede eriyor. Bu ürünün, Orta Doğu, Afrika ve Asya pazarları için üretildiği belirtiliyor.
Firmanın CEO’su Antoine de Saint-Affrique, Financial Times gazetesine, çikolatanın tadının ötekilerden değişik olmadığnı söylemiş oldu. Saint-Affrique “Müşterileriniz için tüm engelleri kaldırıyorsunuz. Satış noktalarında klima olmayabiliyor. Ürünü daha kolay naklediyorsunuz” dedi.
Çikolata şirketleri yeni pazarlara açılabilmek için onlarca senedir sıcağa dayanıklı çikolatanın formülünü arıyordu. Sıcak ülkelerde fırınlanmış ürünler, çikolatadan daha popüler. Sadece uzmanlar Barry Callebaut’nun avantajını uzun süre koruyamayabileceğini belirtiyor. Zira, firmanın müşterilerinden kabul edilen Nestle şirketi, 40 dereceye kadar dayanan bir çikolata geliştirdiğini ve ürünün üç yıl içinde piyasaya çıkacağını söylüyor.
BBC
İLGİLİ HABER
Haber Kaynağı: Sözcü
Sıcağa dayanıklı çikolata üretildi
0 yorum:
Yorum Gönder