Komandolara sahte görev talimatı


Ankara’yı teslim almak için Şırnak’tan 5 bin komando taşınacaktı. 500 harp okulu öğrencisi ve 200 asker, izmir valiliğini kuşatacaktı. Isparta’dan kara harp okulu öğrencileri Ankara’ya götürülecekti. Polisin erken müdahalesiyle darbe girişimine önemli destek sağlayacak asker ve öğrencilere engel olundu.

Şırnak’tan sahte görev talimatıyla PKK ile mücadelede görev alan 5 bin komando Etimesgut’a taşınacaktı. Bu birliklerin başkentte, kilit noktaları ele geçirmesi hedefleniyordu. Nakliye uçaklarının bazıları Şırnak’a ulaştı. Bazı nakliye uçakları da Malatya’dan havalanacaktı.


Plan, darbe girişimi başlamadan önce güvenlik birimlerince öğrenildi.


Valilik ile emniyet pistlere, uçakların havalanmasını önlemek için itfaiye ve araçları park edilmesini sağladı. Uçuşlar engellendi.


15 Temmuz gecesi, İzmir’de Urla Menteş Kampı’nda eğitim gören 500 Harp Okulu öğrencisi ve 200 asker, personel taşıyıcılarla yola çıktı. Kamptan çıkıp 2 kilometre ilerleyen araçların önü Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kesildi. Aracından inen bir komutan polise tatbikata gittiklerini söyledi.


Polisler, askerlere izin vermedi. Yaşanan tartışma sonrası takviye polis ekipleri bölgeye ulaştı. Askeri araçlar kampa dönmeye ikna edildi.


Harp Okulu öğrencilerinin üzerinde silah ve çok sayıda şarjör bulundu. Grubun İzmir Valiliği’ne hareket ettiği anlaşılınca darbe girişiminin Menteş Kampı ayağını yürüten Kurmay Albay Enver Topal ile Kurmay Yarbay Akif Açıkgöz gözaltına alındı.


Isparta’da ise darbe girişiminin olduğu saatlerde “Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı”ndan 20’nin üzerinde otobüs ayrıldı. Sivil otobüslerle Kara Harp Okulu öğrencilerinin havaalanına götürüleceği, öğrencilerin buradan da hangar uçaklara bindirilerek Ankara’ya gönderileceği bilgisine ulaşıldı.


Polis, otobüsleri takibe aldı. Operasyonu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın yönetti. Gerekirse otobüslerin yakılması talimatını verdi. Atabey Kavşağı’nda durdurulan otobüsler komutanlığa gönderildi.



Kaynak: NTV


Haberin Devamı

Komandolara sahte görev talimatı
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder