Demirtaş, HDP’nin oy oranını açıkladı

HDP lideri Demirtaş, ellerindeki ankete göre partisinin oy oranını açıkladı…

NTV canlı yayınına katılan Demirtaş, “Yüzde 10’un biraz üstü görünüyor. Ancak kanaatime göre ‘HDP barajı aşmıştır’ demek için yüzde 12, 13’leri bulmamız gerekiyor.” dedi. Demirtaş, HDP’ye oy verebilirim diyenlerin oranının yüzde 30, ‘HDP’ye sempati duyuyorum diyenlerin oranının yüzde 52″ olduğunu kaydetti.

HDP lideri “Bunlar oya dönüşmeyebilir ama çok kıymetli. Kalan süreçte biz ne kadar başarılı olursak o kadar oya dönüşür” diye konuştu.

Demirtaş, bu seçimde emanet oy vermeyi düşünen bir kitlenin olduğunu da sözlerine ekledi.

Demirtaş’a olası koalisyon ihtimalleri de soruldu. HDP lideri “Barajı aşarız. Biraz daha fazla oy alırsak koalisyon ihtimalleri gündeme gelir” dedi. Demirtaş, “Büyük olasıkla ilk 3 parti bir koalisyon çıkaracaktır. Bizim AKP ile anlaşmamız neredeyse imkansız. CHP-MHP hükümetine destek vermemiz çok zor. İlkesiz bir koalisyon içinde yer almayız. ” dedi. HDP lideri olası bir durumda barajın kaldırıldığı erken seçime ülkeyi götürecek bir hükümete belki dışarıdan destek verebileceklerini aktardı, “Yeni hükümet sivil anayasa yapma sözü vermelidir” diye konuştu.

YURTDIŞI OY BEKLENTİSİ

Bizim için hayati bir önemde. Hedefimiz 400 bin civarında. Vatandaşlarımız hem oylarını kullansınlar hem de oylarına sahip çıksınlar. Ama bizim oradaki oylarla ilgili ciddi endişelerimiz var. Güvenlik için verilen anahtarların yedekleri olduğu ortaya çıktı. Biz her odaya güvenlik kamerası istedik.

SEÇİM VAATLERİ

15-25 yaş arası her gence 200 TL’lik bir kart verilecek. En azından gençlerin cebinde bir çay içecek parası olsun.Zorunlu askerlik kalkmalı. Gençler gönüllü olarak kamusal alanlarda çalışabilir. Silasız, dmokratik yöntemlerle sorunları çözeceğiz. Barajı aşsak da aşmasak da silahsız çözüm için çalışacağız.

ÇÖZÜM SÜRECİ

HDP lideri Demirtaş’a PKK’nın silahsızlanma kongresinden vazgeçtiği hatırlatıldı. Demirtaş, “Kandil’den gelen açıklamalara reaksiyonunuz var mı?” sorusu üzerine şunları söyledi: Sayın Cumhurbaşkanı Kürt sorunu yoktur, Dolmabahçe yanlıştır deyince bu açıklamalar geldi. Seçim sonrası zannedersem sağlıklı bir şekilde herkes şapkasını önüne koyup düşünecek. Yeni oluşacak parlamento sorumluluk olmalı. Biz masada kalmak isteriz. Hükümetin biraz inisiyatif alması lazım.

İMRALI ZİYARETLERİ YAPILAMIYOR

Süreç donmuş durumda. İmralı ziyaretleri yapılamıyor. İzin verilmiyor. Adalet Bakanlığı izin vermiyor. Anladığım kadarıyla bütün hükümet cumhurbaşkanının arkasına dizildiler.

Haber Kaynağı: Rahatsız



from Habergaraj.Com http://ift.tt/1EDsWPd
Share on Google Plus

About Burak Sormageç

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder