PYD birinci ağızdan Erdoğan’ı yalanladı

Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Kobani’ye asker göndermek konusunda bir anlaşmaya varılmadığını söyleyerek, “Özgür Suriye Ordusu Kobani’ye geleceğine IŞİD’e karşı ikinci cepheyi açsın” diye konuştu.


Erdoğan bugün yaptığı konuşmada ÖSO güçlerinin Suriyeli Kürt grup PYD tarafından kabul edildiğini öğrendiğini söylemişti.


Reuters haber ajansına konuşan Müslim, “ÖSO ile hali hazırda iletişim kurmuş durumdayız, ancak Erdoğan’ın söylediği gibi bir anlaşmaya varılmış değil” dedi.


Ajansın sorularını Brüksel’den telefonla yanıtlayan Müslim, ÖSO’nun Kobani’ye gelmek yerine Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)’e karşı ikinci bir cephe açması gerektiği görüşünde.


ÖSO’nun Kobani’ye güç gönderip göndermeyeceği konusunda çelişkili açıklamalar geliyor.


Estonya’da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün ÖSO güçlerinin Suriyeli Kürt grup PYD tarafından kabul edildiğini öğrendiğini söyledi.


Ancak gerek PYD gerekse Halep Askeri Konsey Komutanlığı’nın ÖSO’nun Kobani’ye gideceği haberlerini yalanlıyor.


Erken saatlerde Fırat Haber Ajansı ANF’ye konuşan Müslim, ÖSO’nun Kobani’ye kuvvet göndereceği yönündeki haberlerle ilgili olarak “Bu bilinçli olarak yayılan bir haber. Amaç kafa karıştırmaktır. Zaten ÖSO’ya bağlı bazı gruplar bizimle savaşıyorlar. Tamamen yalan bir haber” demiş, bu haberlerin Türkiye tarafından yayıldığını ileri sürmüştü.


Kaynak – Rotahaber


Haber Kaynağı: Rahatsız


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder