Önce bankaya gidin!

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yahya Çelik, ALS hastalığına dikkat çekmek için başlatılan “Bir kova buz kampanyası”nın sadece gösteri boyutunda kalmaması gerektiğini söyledi.

Çelik, ALS hastalığının halk arasında Fenerbahçeli Sedat ve ünlü fizikçi Stephen Hawking’in yakalandığı hastalık olarak bilindiğini belirtti.

Özellikle orta yaşlarda görülen hastalığın kesin bir tedavi yönteminin henüz bulunamadığını vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:

“Eller, kollar ve nadiren ayaklarda, kaslarda erime ve güçsüzlükle başlayıp, daha sonra yutma güçlüğü, nefes alamama neticesinde solunum cihazına bağlanma, yutma güçlülüğü nedeniyle mideden beslenmeye kadar ilerleyen kesin tedavisi olmayan bir hastalık. Nedeni omurilikteki ön boyun sapındaki hücrelerin dejenere olması. Bunu engelleyen herhangi ilaç, ameliyat ve yaklaşım yok. Tedavide kullandığımız molekül, hastalığın ilerlemesini yavaşlatıyor. Bu hastalarda kas erimeleri, solunum ve yutma güçlüğü nedeniyle infeksiyonlar, nefes durmaları görülüyor.”

CHP, Müeezzinoğlu’na ALS’yi sorduHaber Kaynağı: Sözcü


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder